Emblema_Vânătorilor_de_MunteCa în fiecare an, pe 3 noiembrie va fi sărbătorită Ziua Vânătorilor de Munte la Târgu-Neamț, ocazie cu care autoritățile locale vor aduce un omagiu de recunoștință celor care s-au jertfit pentru țară și neam în Primul Război Mondial.Pentru acesta a fost pregătit un program special dedicat. De la orele 11.00, la Monumentul Vânătorilor de Munte amplasat pe Culmea Plăieșului, se va intona Imnul de Stat și Imnul Eroilor de către fanfara elevilor comunei Răucești, după care va urma tradiționalade depunere de coroane.

Programul continuă cu oficierea slujbei de pomenire a eroilor și alocuțiunile oficiale, după care va urma un program artistic.

În fiecare an, pe data de 3 noiembrie, orașul Târgu-Neamț aduce un omagiu de recunoștință celor care s-au jertfit pentru neam în Primul Război Mondial. De aici, de la poalele culmii Plăieșului, a pornit primul Batalion al Vânătorilor de Munte din Armata Română constituit la 3 noiembrie 1916 în Târgu-Neamț. Invit pe toți târgnemțenii să participe la acest eveniment pentru a ne cinsti eroii”, a declarat primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

Articolul precedentMăgura Cisnădie – HCM Roman: 30-33 (14-13)
Articolul următorNeamț: Uniți în solidaritate- Sânge pentru ”Colectiv”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.