Pe 25 octombrie a fiecărui an, în Europa se celebrează Ziua Europeană a Justiției, eveniment prin care justiția civilă este adusă în atenția cetățenilor, cu scopul de a apropia justiția de beneficiarii ei, prin a-i ajuta să fie mai bine informați cu privire la drepturile lor precum și la modul de funcționare a sistemului judiciar.

Pentru a marca acest eveniment, Tribunalul Neamţ va organiza ”Ziua Porţilor Deschise”, joi, 25 octombrie 2018, atât la sediul instituţiei din municipiul Piatra Neamţ, b-dul Decebal nr. 5, cât şi la sediul din municipiul Piatra Neamţ, b-dul Republicii nr. 16.

Sunt invitaţi să participe la acest eveniment toţi cetăţenii interesaţi de organizarea şi funcţionarea Tribunalului Neamţ şi, în special, elevii şi studenţii dornici să cunoască aspecte practice ce ţin de activitatea de judecată. Accesul în sălile care prezintă importanţă în activitatea tribunalului va fi asigurat de un reprezentant, care va furniza vizitatorilor şi informaţiile solicitate”, precizează judecătorul Constantin Magdalina, purtătorul de cuvânt al instituției.

Ziua Europeană a Justiției este sărbătorită, începând cu anul 2003, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni. (ZCH News)

Articolul precedentHoții de la CAR Zănești au fost prinși
Articolul următorDespre hepatita C la Spitalul de Urgență Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.