Cum pot nemțenii să afle dacă au hepatită C și, mai ales, cum se pot trata, gratuit, au fost subiectele conferinței de presă organizată astăzi, 18 octombrie, de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

La campania de popularizare, inițiată de Asociația pentru Dezvoltare Sustenabilă în Sănătate București, a căilor accesibile și gratuite pe care nemțenii asigurați în sistemul public de sănătate le au acum pentru depistarea hepatitei C și pentru primirea tratamentului eficient, fără interferon, au participat dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului, dr. Daniela Burghelea, șefa secției Boli Infecțioase a spitalului județean, conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamț și dr. Magda Spînoiu, director adjunct al Casei de Sănătate Neamț.

Care sunt pașii concreți pe care nemțenii trebuie să-i facă pentru a ști clar dacă au infecție cu virusul hepatic C, în condițiile în care boala nu are simptome și evoluează spre complicații și deces, mai ales cum pot ajunge bolnavii la tratamentul fără interferon, acum gratuit, puteți afla aici. (C.I.)