hard enduro 01

* tot Hard Enduro a „alungat” punctele de informare preventivă ale pompierilor din centrul oraşului pe platoul Curţii Domneşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ organizează, pe 12 şi 13 septembrie, o serie de manifestări dedicate Zilei Pompierilor din România. În acest fel, se marchează cei 165 de ani scurşi de la istorica bătălie, de pe 13 septembrie 1848, din Dealul Spirii. Manifestările au ca locaţii de desfăşurare municipiile Piatra Neamţ şi Roman şi oraşul Târgu Neamţ. Programul pregătit de ISU Neamţ este următorul:

„Organizarea unor puncte de informare preventivă «165 de ani în slujba cetăţeanului», în municipiile Piatra Neamţ şi Roman şi în oraşul Târgu Neamţ, în zilele de 12 şi 13 septembrie, astfel:

* în Piatra Neamţ, între orele 9-16, pe platoul din faţa Casei de Cultură şi între orele 17-20, în Piaţa Libertăţii;

* în centrul Romanului, între orele 10-14;

* în centru oraşului Târgu Neamţ, între orele 11-13.

Desfăşurarea unei şedinţe festive a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe data de 13 septembrie, între orele 10-11.

Desfăşurarea unui ceremonial militar, pe data de 13 septembrie, între orele 11-12, în Piaţa Libertăţii din Piatra Neamţ.

Organizarea „Retragerii cu torţe”, pe data de 13 septembrie, începând cu orele 20, pe itinerariul Instituţia Prefectului – bd. Republicii – bd. Decebal – str. Mihai Eminescu – Pţa. Ştefan cel Mare (unde se desfăşoară Hard Enduro – n.r.) – str. Mihai Eminescu – cazarmă.

Organizarea şi desfăşurarea Cupei presei «13 septembrie, Ziua Pompierilor din România», pe data de 12 septembrie, începând cu ora 10, la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ.

Realizarea unui număr festiv al revistei «Salvatorii Nemţeni».

Organizarea «Zilei porţilor deschise» pe data de 12 septembrie, între orele 11-13, în cazărmile pompierilor militari din Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ.

Deschiderea paginii de Facebook «Salvatorii Nemţeni».

Desfăşurarea unei acţiuni de donare de sânge”, se precizează în comunicatul semnat de col. Ioan Niţică, comandantul ISU Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)