Pentru prima dată de la înființarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț, ceremonia de Ziua Pompierilor n-a fost condusă de ”vechea gardă”. Colonelul Ionel Pârvu s-a pensionat, iar colonelul Ioan Nițică este suspendat din funcție, pus la dispoziția șefului IGSU și, probabil, a sărbătorit la București. Ceremonia n-a fost condusă, însă, nici de lt. col. Mihai Ciorian Mitrea, actualul împuternicit la conducerea ISU neamț, pentru că el a fost chemat la Capitală, împreună cu ceilalți șefi de inspectorate, la o altă ceremonie, și anume înmânarea drapelelor de luptă către 11 inspectorate județene de către președintele Klaus Iohannis. În aceste condiții, festivitatea de la Piatra-Neamț s-a aflat sub ”bagheta” lt. col, Cătălin Leonte, împuternicit ca prim-adjunct al șefului ISU.

Ca de fiecare dată de ziua lor, pompierii au făcut demonstrații, s-au bucurat pentru colegii avansați și un încheiat ceremonia cu parada militară. Anul acesta lista merituoșilor a cuprins 6 nume. Îi vom trece în revistă cu noile grade, obținute ca urmare a avansării înainte de expirarea stagiului minim: maiorul Bogdan Burdulea, comandantul Detașamentului Tîrgu Neamț, maistrul militar clasa I Florin Dumitru, de la aceeași subunitate, plutonierii adjutanți Cătălin Buțurcă, Radu Amăriuței și Doru Cristian Olariu de la Detașamentul Piatra-Neamț, precum și plutonierul adjutant Constantin Comisu de la Detașamentul de pompieri Roman.

De asemenea publicaţia de specialitate Revista Pompierului a acordat câteva diplome de onoare, în semn de recunoştinţă pentru plutonierii Mario Ciprian Grecu, Cătălin Buruiană, Vasile Alucăi, Mircea Celuș și Florin Sebastian Asmarandei. Felicitări tuturor și la mulți ani!

 

 

Articolul precedentCopil căutat pe bază de portret robot * Apel către cetățeni
Articolul următorPercheziţii la penitenciar! Prejudiciu de 200.000 lei prin metoda „Accidentul”!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.