Din cauza primăverii hibernale, anul acesta Ziua Poliției s-a sărbătorit în sala de festivități a IPJ Neamț, fără demonstrațiile care se făceau, de regulă, în centrul orașului, spre deliciul copiilor. O decizie inspirată, având în vedere că tocmai astăzi, 23 martie, codul galben de ninsori s-a confirmat ore în șir. Și cum, uneori, taman când tehnica ar trebuie să zbârnâie, atunci se apucă de dat rateuri, Imnul României a avut vreo trei tentative de a începe, într-un bruiaj îngrozitor. Frumos ar fi fost, vorba unui ofițer cu idei, ca asistența să-l cânte, dar probabil că pentru unii dintre cei aflați în sală ar fi fost un test de mare dificultate. În fine, după ce s-a auzit imnul, cam chinuit așa, stația n-a mai vrut să meargă neam. Prin urmare s-au auzit doar discursurile celor care au suficient volum. Vocal, desigur. Vicepreședintele Asaftei, atins și de o viroză, nu s-a auzit, de exemplu, mai deloc. În schimb, s-au auzit foarte clar numele celor 66 de avansați, toți la termen, numele celor care au obținut premii la concursurile sportive și cele de fotografie organizate cu prilejul Zilei Poliției (colegul nostru Dan -Ștefan Nistor numărându-se printre premiați) și reala lecție de istorie, prezentată de comisarul Vitalie Josanu, care a reușit să capteze atenția sutelor de participanți vorbind despre aspecte mai puțin cunoscute din evoluția Poliției Române. Cu accent pe perioada în care s-a înființat Miliția, o structură în care 55% din personal avea 4 clase și pe vara anului 1948 când 1000 de cadre au fost arestate, doar pentru că depuseseră jurământul de credință în fața regelui.

În rest au fost discursuri, citirea mesajelor ministrului Afacerilor Interne și al șefului IGPR și, bineînțeles felicitările adresate celor avansați și celorlalți 115 polițiști care au primit mesaje scrise, plus îndemnul comisarului șef Paul Tablan, tradițional pentru instituție. ”La mai mare!”.

Cât despre aspectul de sărbătoare al clădirii, remarcabil efortul structurilor din Neamț ale Corpului Național al Polițiștilor și Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, care au ancorat un tricolor pe fațadă, pentru a marca Anul Centenarului.

C.M.

Articolul precedentDeputatul PNL Mugur Cozmanciuc și-a deschis birou parlamentar în comuna Trifești
Articolul următorLocativ Serv: PNL și PMP au votat o leafă de 12.000 lei/lunar pentru manager
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.