1 decembrie a fost sărbătorit la Târgu Neamţ, aşa cum se cuvine, cu o manifestare cultural artistică, în prezenţa oficialităţilor locale şi ale invitaţilor. După o paradă prin centrul oraşului, oficialităţile locale în frunte cu primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleş, cosilieri locali şi judeţeni, deputatul Dănuţ Andruşcă, dar şi directori de instituţii locale şi judeţene s-au adunat în faţa Casei Culturii „Ion Creangă”.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de preotul Nicolae Axentioi, protopopul de Târgu Neamţ, a urmat cuvântul primarului.

„Dragi invitaţi, dragi copii, dragi târgnemţeni, vă mulţumesc pentru prezenţă, pentru că ori de câte ori este nevoie sunteţi alături de oraşul nostru, alături de România şi alături de mine. Astăzi sărbătorim 101 ani de la Marea Unire. Trebuie să guvernăm, să gândim şi să trăim româneşte. Să luăm exemplu de la înaintaşii noştri, care au avut credinţă în Dumnezeu. Vă transmit din tot sufletul un sincer la mulţi ani. Să aveţi încredere în bunul Dumnezeu, să avem încredere în noi şi să gândim româneşte. La Mulţi Ani Târgu Neamţ, La Mulţi Ani România”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Manifestarea a continuat cu un program artistic oferit de ansambluri folclorice locale, după care fiecare cetăţean prezent a fost servit cu o prăjitură şi un pahar de ceai.

Un moment amuzant a fost şi atunci când în spatele grupului de oficialităţi de pe scările din faţa casei culturii s-a regăsit şi Zorro, un personaj cunoscut de mai toţi târgnemţenii. Pe seama momentului s-au făcut şi ceva glume din partea unor reprezentanţi ai PSD, cum că Zorro va fi noul candidat la primărie, la alegerile locale de anul viitor.

C.T. STURZU

Articolul precedentMii de nemțeni la parada de Ziua Națională a României în municipiul Piatra Neamț: Video și foto
Articolul următorO femeie a intrat în stop cardio-respirator lângă elicopterul SMURD