„Ziua națională a lecturii” în școlile din Neamț și la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 10 februarie, școlile din Neamț analizează ce fel de activități deosebite ar putea pregăti pentru 15 februarie, Ziua națională a lecturii. Este prima ediție a acestei sărbători dedicată cititului, pe care ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat-o cu scopul de a încuraja răsfoitul cărții. Marți, între orele 11-14, cadrele didactice, indiferent de orele pe care le au, trebuie să dedice măcar 15 minute cititului împreună cu elevii, cu preșcolarii. „Primim astăzi programul activităților deosebite care vor fi organizate în școli pentru Ziua națională a lecturii. Am primit adresa de la Ministerul Educației, am transmis-o în școli, este timp pentru cei care doresc să marcheze la un mod mai deosebit această zi”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

În adresa transmisă se dau exemple de astfel de activități ce pot fi desfășurate în școli.

„Ziua națională a lecturii” în școlile din Neamț și la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Foto: mesagerulneamt.ro

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” a pregătit o serie de ateliere de lectură pentru zilele de 14-15 februarie, adaptate pe grupe de vârstă și la care sunt invitați copii de grădiniță și elevi din municipiul Piatra-Neamț. „În limitele permise de regulile sanitare, îi așteptăm la aceste ateliere pe copiii de la Grădinița „Elena Cuza”, pe elevii de la Școala Gimnazială nr. 3, de la Liceul Economic Administrativ și de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”. Avem pregătite activități și la subunitatea noastră din Cartierul Speranța și un atelier la care i-am invitat pe copiii de la Centrul Școlar de Educație Inclusivă „Alexandru Roșca”, dar și cu seniorii la Clubul pentru adulți”, a declarat Mihaela Mereuță, directoarea „G.T. Kirileanu”.

C.I.

Articolul precedentL4 Returul începe pe 17 aprilie; înscrieri la Cupa României până pe 7 martie
Articolul următorEugen Țapu-Nazare, PNL: „Impozitarea suplimentară pe proprietate, propusă de ministrul PSD al Finanțelor, ne întoarce în comunism”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.