Eugen Țapu-Nazare, PNL: „Impozitarea suplimentară pe proprietate, propusă de ministrul PSD al Finanțelor, ne întoarce în comunism”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartidul Național Liberal privește cu maximă îngrijorare declarațiile ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, prin care și-a anunțat intenția de a introduce noi taxe pe proprietate. O asemenea decizie ar descuraja consolidarea și extinderea proprietății private și ne-ar aduce în situația de dinainte de 1989. Propunerea ministrului PSD al Finanțelor „O mașină la o familie”, cu taxarea suplimentară a unei a doua sau a treia mașini, amintește îngrijorător de comunism, care a lovit tocmai în proprietatea privată. PNL nu va accepta niciodată așa ceva și cât timp va fi la guvernare așa ceva nu se va întâmpla.

Pentru PNL proprietatea este sfântă, iar un principiu major și cât se poate de clar al liberalismului este tocmai încurajarea proprietății private. Oamenii care muncesc, oamenii care au venituri, care au plătit impozite și taxe nu trebuie penalizați, trebuie încurajați. Mai mult, proprietatea privată este garanția unei societăți democratice, garantează putere și autonomie în fața statului. Dorința de a acumula bunuri pe căi legale, prin muncă, inițiativă, creativitate, trebuie încurajată.

În ceea ce privește posibila introducere a impozitării progresive, pentru Partidul Național Liberal acest subiect este închis definitiv. Cât timp PNL se află la guvernare, impozitul progresiv nu va deveni operațional, va fi menținut actualul sistem, al cotei unice.

În concluzie, solicităm ministrului de Finanțe prudență în declarații  și identificarea de soluții viabile, concrete pentru colectarea de venituri la bugetul de stat.

Eugen Țapu-Nazare

Senator PNL

Articolul precedent„Ziua națională a lecturii” în școlile din Neamț și la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț: Obiectiv prioritar: modernizări în toate școlile din oraș
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.