0:00

Ziua Internațională a Luptei Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua Internațională a Luptei Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de droguri, 26 iunie, va fi marcată în Neamț în cadrul unei campanii coordonate de Direcția de Sănătate Publică. Mesajele acțiunii sunt „Fii liber, nu dependent!”, „Alege sănătatea, nu consumul de droguri!”, „Drogurile pot cauza probleme grave de sănătate, inclusiv boli de inimă, probleme respiratorii, tulburări de sănătate mintală și chiar deces”, „Drogurile vă afectează funcțiile cognitive, afectându-vă capacitatea de a gândi clar, de a lua decizii și de a rezolva probleme”, „Consumul de droguri duce adesea la relații tensionate cu familia și prietenii. Poate provoca probleme de încredere, întreruperi de comunicare și durere emoțională”, „Drogurile vă pot anihila ambițiile și vă pot influența capacitatea de a vă îndeplini visele” ori „Consumul de droguri poate duce la probleme legale și financiare”.

„Potrivit Raportului Național privind Situația Drogurilor din 2022 realizat de Agenția Națională Antidrog, în România, aproximativ 10,7% dintre persoanele cu vârsta între 15-64 de ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții, iar 6% au consumat în ultimul an. S-a observat o pondere mai mare a consumului de-a lungul vieții la populația tânără cu vârsta între 15-34 de ani, în comparație cu populația generală”, anunță DSP Neamț.

În cadrul campaniei, la nivel județean, materiale cu mesajele anti drog vor fi transmise către rețeaua de medicină școlară, a medicilor de familie și mediatorilor sanitari sau asistenți medicali comunitari, dar sunt programate și activități de informare și educare în licee și centre DGASPC.

(G.S.)

Articolul precedentExpoziția „Istoria Jocurilor Olimpice în filatelia românească“, la Biblioteca Județeană Neamț
Articolul următorRecitaluri de vioară și chitară ale studenților Academiei clujene de Muzică la Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.