Ziua Imnului Național a fost omagiată, astăzi, 29 iulie, şi în Piața „Adormirii Maicii Domnului” din Târgu Neamţ. Au fost de faţă viceprimarul Traian Humulescu, consilieri locali Aurel Aciocârlănoae, Ion Burlacu, Mihai Buruiană, Valeriu Bârsan, Mihaela Marian, Gheorghe Trofin și numeroși profesori și simpli cetățeni. Manifestările au început cu intonarea imnului de stat de către fanfara de la Răucești.

Viceprimarul Traian Humulescu a ținut să adreseze câteva cuvinte celor de față: „Pe data de 29 iulie a fost proclamată Ziua Națională a Imnului României, Deșteaptă-te române, simbol al revoluției române de la 1848 și al curajului poporului român în momentele cruciale din istoria sa. Încă de atunci , creația scriitorului și muzicianului Anton Pann pe versurile poetului revoluționar Andrei Mureșan, a reprezentat o chemare spre emancipare națională și social politică a tuturor românilor. Imediat după decembrie 1989 a fost ales imnul național al României fiind consacrat prin Constituție”.

A urmat un recital de poezii și cântece interpretate de elevii de la școlile din oraș. Imnul României „Deșteaptă-te române” a fost cântat pentru prima dată pe 29 iulie 1848 , iar de atunci imnul a devenit un puternic mesaj de patriotism și libertate cântat în toate momentele cruciale din istoria României. (C.T. STURZU)

Articolul precedentFoto galerie: Ziua Imnului României – un modest omagiu la Piatra-Neamț
Articolul următorCulisele disputei pentru șefia învățământului nemțean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.