isj 2014Concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general, organizat ieri, 28 iulie, la sediul Ministerului Educației, nu a fost lipsit de peripeții. Pe lângă cei 5 candidați care s-au înscris la examen, în sală au fost prezente și persoane de la Asociația Pro Democrația. Ieri, după ce a aflat rezultatul favorabil, inspectorul Viorel Stan, cel care a câștigat cursa, a ținut să precizeze că prof. Liliana Georgescu (contracandidată) a făcut o cerere la asociația amintită, deoarece a vrut să se asigure că examenul se desfășoară în condițiile legii.

A solicitat prezența celor de la Pro Democrația pentru că nu a crezut că sunt în stare să iau examenul pe merit. Nu-i nimic. Oamenii au rămas până la sfârșitul concursului și s-au lămurit. Doamna Georgescu a plecat mai devreme de sfârșitul examenului”, a precizat Stan.

Prezența oamenilor din asociația care se declară ca fiind „o organizație neguvernamentală, non-profit și nepartizană din punct de vedere politic” a fost confirmată și de ceilalți candidați. La momentul redactării articolului, profesoara Liliana Georgescu nu a răspuns la telefon (aprox. 11.30 – n.r.), însă nu este greu de presupus faptul că aceasta nu-l are la inimă pe inspectorul Stan. Motivul ar fi acela că în martie a.c., când postul de general a mai fost scos o dată la concurs, doamna Georgescu, într-un talmeș-balmeș birocratic cu documentele necesare la dosar de înscriere a fost respinsă pe ultima sută de metri. Supărarea pe care nu și-a ascuns-o la acel moment pare să se fi revărsat și acum. Că a fost sau nu o poliță din partea profesoarei nu știm, însă inspectorul general Stan a declarat că nu a fost deranjat de acest episod. (M. TEODOROF)

Articolul precedentZiua Imnului Naţional la Târgu Neamţ GALERIE FOTO
Articolul următorO maşină a luat foc în staţia Peco din Roznov! Imagini de la fața locului.
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.