Astăzi, 5 iunie, centrul orașului Piatra Neamț a fost plin de zâmbete și bucurie, sute de copii însoțiți de părinți și bunici au participat la activitățile dedicate Zilei Copilului. Decalajul în organizarea acestei sărbători se datorează vremii nefavorabile din data de 1 iunie. Nimeni însă nu s-a plâns pentru că pompieri, polițiști, ong-uri, cluburi sportive, cluburi ale copiilor au organizat în Piața Ștefan cel Mare și pe platoul din centrul istoric o serie întreagă de manifestări dedicate copiilor, sub egida Primăriei municipiului Piatra Neamț.

Cele mai spectaculoase au fost cele ale polițiștilor și pompierilor pietreni care le-au oferit ocazia micuților să intre în pielea lor preț de 2-3 ore. De la ora 10,00 aici a avut loc o demonstrație de dresaj cu câini oferită de polițiști, dar și un traseu aplicativ al pompierilor de la ISU Neamț. Copiii au admirat docilitatea și abilitățile câinilor polițiștii, au făcut fotografii cu ei, au primit legitimație de polițist pentru o zi și polițiștii le-au „prelevat” chiar și amprentele. Doamnele de la poliție le-au dat baloane cu diferite forme și culori, dar și pliante informative.

Pompierii le-au pregătit o surpriză atât de agreabilă micuților, încât aceștia au stat la coadă pentru a participa. Ei au primit un costum de pompier și au avut de trecut printr-un traseu cu tot felul de obstacole, iar, la final, ajutați de pompieri au folosit chiar și furtunul cu apă. Micuții au urcat într-o mașină de intervenție, curioși să vadă unde se întâmplă magia care îi transformă pe aceștia din oameni simpli în salvatori de vieți.

Decathlon a oferit copiilor posibilitatea de a testa trotinetele de firmă timp de 30 de minute, iar atmosfera s-a încins când motocicliștii de la Clubul Carpat Bikers MC și-au ambalat motoarele.

Dacă încă nu ați ajuns în Piața Ștefan cel Mare cu cei mici, încă mai aveți timp să o faceți. După amiaza este dedicată atelierelor organizate de profesorii de la Palatul Copiilor, demonstrațiilor sportive ale Direcției de Tineret și Sport și Clubului Sportiv Orhideea, desenelor pe asfalt organizate de Fundația Autonom, dansurilor de societate de la Rays Dance și, spre seară, vă puteți plimba chiar cu trăsura trasă de ponei.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎnscrierea la concursul de directori de școli începe în 21 iunie
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.