Metodologia de concurs, bibliografia și calendarul concursului pentru directori și directori adjuncți de școli a fost lansată în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Potrivit proiectului, înscrierea candidaților se va derula în perioada 21-30 iunie. Pot participa la concurs profesorii cu minim 5 ani vechime, titulari, nemaifiind obligatoriu să fie experți în management educațional. În data de 9 iulie va fi publicată lista profesorilor admiși.

Concursul va avea loc pe 27 iulie 2021 și va consta într-o probă scrisă cu durata a două ore, cu 50 de întrebări cu un singur răspuns. Vor fi evaluate capacitățile cognitive și abilitățile de management și conducere, potrivit metodologiei de concurs lansată în dezbatere publică. Proba interviului se va desfășura în perioada 11 octombrie – 26 noiembrie și va dura o oră pentru fiecare candidat. Nota la interviu va conta 60% în nota finală. Nota minimă de promovare este 7.

În perioada 6-8 decembrie vor fi validate rezultatele finale, urmând ca noii directori și directori adjuncți să fie numiți începând cu data de 10 ianuarie 2022. Calendarul propus pentru acest concurs:

5iun draft Calendar concurs directori

C.I.

Articolul precedentUn individ care-şi bătea soţia, scos de mascaţi din casă
Articolul următorZiua Copilului sărbătorită în centrul orașului Piatra Neamț. Galerie Foto