Duminică, 9 septembrie, în frumoasa locaţie de pe platoul fostei stâni turistice din comuna Agapia va avea loc ziua comunei intitulată sugestiv „Agapia – Un colţ de Rai, leagăn de spiritualitate şi cultură românească”. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Agapia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Deschiderea oficială a manifestării cultural artistice va începe la ora 13, prin cuvântul invitaţilor şi organizatorilor. Va fi oficiată şi o slujbă religioasă de către preoţii din comună, după care conducerea administraţiei locale va premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, copiii născuţi în anul 2018, bătrânii comunei cu vârsta de peste 100 de ani şi elevii cu merite deosebite la învăţătură.

Cei prezenţi se vor putea desfăta cu bucate alese la Festivalul culinar „Ceaunul fermecat” sau pot admira creaţiile de la Târgul meşteşugarilor populari. Totodată, iubitorii de muzică vor putea vedea şi asculta nume sonore ale muzicii populare şi uşoare româneşti, cum ar fi: Mioara Velicu, Roxana Nemeş, Hevito, Angela Rusu, Chihlimbar, Catharsis, pe îndrăgitul Ionuţ Galani Band sau Ansamblul folcloric Floricica de la Munte.

Sărbătoarea agapenilor se va încheia cu un foc de artificii.

Încercăm şi la această ediţie a zilei comunei Agapia să venim în faţa concetăţenilor noştri, cât şi a oaspeţilor, cu un program diversificat, care să mulţumească pe toţi. Agapenii merită această zi, care de fapt le şi este dedicată. Măcar o dată pe an să ne adunăm şi să ne întâlnim cu toţii, vecini, rude, prieteni sau simple cunoştinţe, pentru a ne simţi bine, pentru a uita de probleme şi griji, de supărări şi să încercăm să aducem un strop de bucurie şi un zâmbet pe chipurile locuitorilor comunei. Primăria Agapia va oferi un spectacol cultural-artistic de calitate, de bun gust, care să anime inimile celor prezenţi, cât şi atmosfera de pe platou. Aşa cum se cade, vom cinsti pe cei care ne oferă exemplu de urmat, respectiv cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie, vom premia tinerii merituoşi din şcolile noastre, vom sărbători copiii născuţi în acest an, viitorul acestei localităţi şi nu-i vom uita nici pe înţelepţii comunei, care au trecut de suta de ani. Administraţia locală, pe lângă organizarea unor astfel de evenimente cultural-artistice dedicate locuitorilor comunei se implică activ şi în viaţa economică şi socială a localităţii, prin atragerea de fonduri şi realizarea unor proiecte ce vin în sprijinul locuitorilor. Rolul administraţiei locale este acela de a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor comunei Agapia”, ne-a declarat fostul primar Neculai Nastasă, actual consilier personal al viceprimarului Mihai Vasiliu (cu atribuţii de primar) şi purtător de cuvânt al instituţiei.

C.T. STURZU

Articolul precedent44.210 doze de vaccin antigripal solicitate de DSP Neamț
Articolul următorMaşini abandonate la Primăria Târgu-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.