Angajatorii care utilizează zilieri pentru diferite munci și activităţi sunt obligate de astăzi, 25 iulie, să-i înregistreze electronic. Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, a precizat într-un comunicatd e presă că „registrul electronic de evidență a zilierilor devine obligatoriu. Inspecţia Muncii pune la dispoziţia beneficiarilor care folosesc ca forţă de muncă zilieri, în conformitate  cu prevederile Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, o aplicaţie mobilă, care  va fi utilizată de către toţi angajatorii”.

Înregistrarea electronică a zilierilor este posibilă prin aplicația „Inspecția Muncii”, care este funcțională de astăzi. Aceasta elimină registrele în format fizic folosite până acum pentru înscrierea datelor, activității și a orelor lucrate zilnic de muncitorii sezonieri. Beneficiarii de lucrări care apelează la zilieri trebuie să obţină numele de utilizator şi parola de la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul. Documentele necesare în acest scop pot fi transmise prin email. Utilizatorul care obţine parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată lucra în aplicaţie, iar datele pot fi completate și transmise direct din teren. Această aplicație este pusă la dispoziție gratuit și este disponibilă, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicațiilor PlayStore sau AppStore. Toate informaţiile necesare unui utilizator al aplicaţiei mobile „Inspectia Muncii” pot fi obținute pe site-ul Inspecției Muncii https://www.inspectiamuncii.ro/registrul-electronic-de-evidenta-a-zilierilor , unde se găsesc manualul de utilizare, termenii și condițiile de utilizare a aplicației.

(C.I.)

Articolul precedentCreştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus, autorităţile sanitare recomandă respectarea regulilor!
Articolul următorCoronavirus: Crește cu 20 numărul persoanelor infectate în Neamț. Peste 150 de cazuri noi în regiunea Nord – Est