0:00

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) trage un serios semnal de alarmă, în condiţiile creşterii alarmante a numărului zilnic de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus, autorităţile sanitare recomandă respectarea regulilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu COVID-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției. Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19”, precizează INSP, într-un comunicat de presă.

Creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus, autorităţile sanitare recomandă respectarea regulilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste vorba de 5 recomandări, mari şi late, dar care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte:

  • „Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele, cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică (DOI METRI) față de celelalte persoane! 
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!”, menţionează specialiştii INSP.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele zile, România a depăşit 1.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în fiecare zi: 1.119 (24 iulie), 1.112 (23 iulie), 1.030 (22 iulie) şi 994 (21 iulie). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCOD PORTOCALIU în Suceava; Bacău, Botoşani şi Neamţ avertizate cu COD GALBEN
Articolul următorZilierii trebuie înregistrați obligatoriu electronic, de astăzi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.