reclama autocenter

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) trage un serios semnal de alarmă, în condiţiile creşterii alarmante a numărului zilnic de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu COVID-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției. Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19”, precizează INSP, într-un comunicat de presă.

Este vorba de 5 recomandări, mari şi late, dar care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte:

  • „Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele, cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică (DOI METRI) față de celelalte persoane! 
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!”, menţionează specialiştii INSP.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele zile, România a depăşit 1.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în fiecare zi: 1.119 (24 iulie), 1.112 (23 iulie), 1.030 (22 iulie) şi 994 (21 iulie). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCOD PORTOCALIU în Suceava; Bacău, Botoşani şi Neamţ avertizate cu COD GALBEN
Articolul următorZilierii trebuie înregistrați obligatoriu electronic, de astăzi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.