0:00

În multitudinea de activități ce se desfășoară în fiecare zi, elevi, cadre didactice și părinți s-au oprit pentru o clipă, în zilele de 3 și 4 iunie 2022,  pentru a sărbători Zilele școlii la Liceul Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vânători – Neamț. Activitatea a debutat, așa cum este firesc, cu un Tedeum și un moment de reculegere pentru toate cadrele didactice, care din păcăte nu mai sunt printre noi.

A fost o activitate de suflet în care au fost invitate cadre didactice care au activat la Liceul Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” pentru a împărtăși din experiența trăită în cariera didactică la această școală. Cu acest prilej s-a dat și startul proiectului județean ”Noi suntem români”, aprobat în Calendarul Activităților Educative Județene. Proiectul s-a derulat pe secțiuni: Secțiunea I – Creație plastică, Secțiunea a II-a – Simpozion ”Tot ce-i românesc nu piere”, Secțiunea a III-a – Festival Concurs de muzică și poezie patriotică. Creațiile plastice transmise de elevii din județ au fost expuse pe toată perioada desfășurării concursului.

Simpozionul ”Tot ce-i românesc nu piere” s-a derulat prin participare directă și indrectă şi a avut două subsecţiuni: Satul meu – păstrător al valorilor şi al tradiţiilor spirituale şi umane – PPT personalităţi de seamă ale comunităţii locale, care s-au remarcat în diverse domenii de activitate – participare directă și indrectă și Neamul românesc … o poveste fără de sfârșit! – referate/comunicări științifice – participare indirectă.

Festivalul de poezie și cântece patriotice s-a desfășurat la Centrul Social Cultural  Vânători-Neamț. Pe scenă s-au perindat sute de copii, în decursul a 4 ore, care au demonstrat dragostea pe care o au față de țară, de înaintași, respectul și recunoștința pentru eroii neamului românesc. Jurizarea concursului s-a realizat de cadre didactice de specialitate, cu experiență în domeniu și participante la mai multe concursuri organizate la nivel județean și național. Prestația fiecărui participant a fost răsplătită cu premii pe măsură. Pe toată durata manifestărilor, doamna primar a comunei Vânători-Neamț, Maria Petrariu, a fost alături de elevi și de cadrele didactice. A trăit cu emoție fiecare moment, cu atât mai mult, dumneaei fiind și fiică a comunei și elevă  a școlii.

Întreaga activitate s-a desfășurat prin contribuția unei echipe puternice, formată din echipa de proiect (prof. Sângeap Nadia-Mihaela, prof. Amariei Mihaela, prof. pentru învăţământul primar Paga Doina, prof. Olteanu Iraida, prof. Adiaconitei Roxana, prof. Petrariu Elena, prof. pentru învăţământul primar Alistar Marinela) și întregul colectiv al Liceul Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vânători – Neamț.

Maria Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamț: “Am participat cu mare dragoste și bucurie la manifestările și activitățile din cadrul zilei școlii din localitate cât și la festivalul concurs Noi suntem români, pentru a le ura mult succes atât profesorilor cât și elevilor. Să le transmit toată susținerea mea și să își îndeplinească visurile. Am trait alături de cei prezenți momente de emoție dar și de mândrie că am văzut copii și profesori care au transmis sentimente de dragoste față de țară și de neam. M-am străduit în acești ani și mă voi strădui și de azi înainte, ca prin aceste activități cultural-artistice să transmitem generației de azi sentimente de iubire față de țară și pământul nostru strămoșesc. Și nu în ultimul rând mă voi strădui să promovăm talentele locale și să le oferim un viitor. Mulțumesc cadrelor didactice și elevilor pentru modul cum s-au prezentat, mulțumesc părinților pentru modul cum și-au educat copiii!

prof. Nadia-Mihaela Sângeap

Articolul precedentIncredibil! Trei pioneze, o balama, o bucată de termometru cu mercur găsite în stomacul unui bărbat!
Articolul următorScandal, distrugeri şi bătaie între tineri la o cârciumă din Gârcina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.