0:00

Zilele Pietrei: Moaștele Sfântului Gheorghe și Fuego, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăria Piatra Neamț a reușit să definitiveze programul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului. Anul acesta, sărbătoarea tradițională stă sub două auspicii: unul sacru, unul mai profan, așa, ca pentru sufletul cetățenilor mireni. Ambele au ca zi de debut sâmbăta de 22 iunie. Atunci, pe platoul de la Curtea Domnească, la biserica Sf. Ioan Domnesc, se primesc moaștele Sfântului Gheorghe. Cu acest prilej, cu sau fără a trece mai întâi pe la sfintele moaște, la ora 17.30 trecute fix, oficialitățile municipiului vor anunța deschiderea festivităților dedicate Pietrei și locuitorilor săi. Apoi, Zilele Orașului se mută în zona punții de la ștrand, unde vor avea loc spectacole de muzică, ușoară și populară. De la ora 19. Vor evolua pe scenă Giulia, Irina loghin, Fuego, Los Anonimos și Nicu Paleru.

A doua zi, de Sfânta Duminică, 23 iunie, începe Festivalul de Muzică Ușoară ”Camena”. În paralel, se va desfășura o procesiune religioasă la care și-a anunțat prezența și ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Tot sdacru și profan, dar în ordine inversă.

În același simțământ festiv, de pe 21 până pe 24 iunie, în fața Primăriei Piatra Neamț vor avea loc proiecții de filme, într-un cinematograf amenajat în aer liber. Regalul de muzică clasică și operă, pe care-l gândeau oficialii pietreni pentru ediția 2013 a Zilelor Orașului, s-a dovedit a fi mult mai dificil de organizat decât se părea acum două săptămâni, când a fost anunțată intenția.

(I.C.)

Articolul precedentCe înseamnă 29.000 de euro în achizițiile publice
Articolul următorValea Muntelui – în Parlamentul României