Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF ajunge la Cinema Mon Amour din Piatra Neamț pe 18 și 19 octombrie, cu patru producții lansate deja în mari festivaluri precum Cannes, Berlin sau TIFF: La Gomera, Monștri., Parking și Mo. Invitatul serii de vineri, 18 octombrie, va fi regizorul Tudor Giurgiu, care va sta de vorbă cu publicul despre Parking, povestea de dragoste a unui poet român emigrant și a unei cântărețe spaniole, filmată în Andaluzia, cu vedete spaniole pe afiș.

Spectatorii vor putea urmări și La Gomera, regizat de Corneliu Porumboiu și propus de România la Premiile Oscar, Monștri. (r. Marius Olteanu), un film despre dragoste, relații și compromisurile lor, lansat la Berlin, precum și Mo (r. Radu Dragomir), o istorie despre abuz de putere și hărțuire, cu Dana Rogoz în rolul princiapl.

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro și de la casierie.

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), își propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Program | Cinema Mon Amour

Vineri, 18 octombrie

18.00 | Monștri., r. Marius Olteanu

Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri. Trailer:

Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

20.00 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului Tudor Giurgiu

Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Trailer:

Sâmbătă, 19 octombrie

18.00 | La Gomera, r. Corneliu Porumboiu

Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Trailer:

20.00 | Mo, r. Radu Dragomir

Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Trailer:

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

Articolul precedentL2 REZULTATELE ETAPEI A X-A * PROGRAMUL ETAPEI A XI-A * CLASAMENT
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ Speranţa Răuceşti are punctaj maxim înaintea meciului cu rivalii de la Bradu Borca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.