vanatori zile 01Duminică, 16 august locuitorii din comuna Vânători-Neamț sunt invitați de către primărie și Consiliul Locală să participe la a X-a ediție a zilelor comunei intitulată sugestiv „Joc și voie bună în Ținutul Zimbrului”.

Primarul Adriana Petrariu a încercat și în acest an să ofere locuitorilor o zi de sărbătoare, în care manifestările sportive, culturale să se îmbine armonios cu muzica și dansul folcloric. De la ora 11.00, va avea loc, pe stadionul comunal „Zimbrul”, o întrecere sportivă la fotbal, după care la ora 13.00, în zona Braniște, primarul Adriana Petrariu va deschide oficial manifestările dedicate zilelor comunei.

După terminarea slujbei religioase oficiate de un sobor de preoți din comună, manifestările vor continua cu o lansare de carte a scriitoarei Olga Caia, urmată de o expoziție de grafică semnată de Angelica Luca. Nu au fost uitate nici cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie , nici copiii născuți în 2015 și nici elevii cu merite deosebite în anul școlar 2014-2015, cu toții urmând a fi premiați de către administrația locală.

Manifestările vor continua cu spectacole festive interpretate de Corul „Vânătorilor lui Ștefan cel Mare” din Vânători-Neamț, dirijor Cristina Petrariu, Corul Schitului „Vovidenia”, Corul „Bazil Anastasescu” din Târgu Neamț, dirijor prof. Tiugea Eugenia, cât și de elevi ai școlilor din comună. Cei prezenți la manifestări vor putea asculta muzică populară, muzică ușoară, dar vor putea admira și trupa de dans modern „Dinamic”, instructor Doina Paga, trupa de teatru „Zimbrișorii” din Vânători-Neamț, instructor George Marici. De asemenea, iubitorii de dansuri populare vor putea savura momente de virtuozitate oferite de Grupul Folcloric „Dor Vânătorean” – juniori și seniori, instructori Ioan și Claudiu Luchian sau de Ansamblul folcloric „Izvoarele Borcutului” din Borca, instructori Bălăceanu Dumitru și Budăi Alina. Doamnele și domnișoarele vor putea admira și o prezentare de colecție vestimentară, creator Felicia Aron.

vanatori zile 02Spre seară, manifestările vor aduce celor prezenți, artiști de renume cum ar fi Polina Gheorghe, Mario Buzoianu, Ioan Suruceanu și Ansamblul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, dar și soliști pop, cum ar fi Alina Eremia sau Deep Central. Printre invitații speciali se numără și Forumul Montan – Filiala Neamț, Asociația de Turism „Valea Ozanei” și GAL Ținutul Zimbrilor.

„Suntem la a X-a ediție a Zilelor Comunei Vânători-Neamț, prilej pentru noi, cei din administrația locală să aducem în fața vânătorenilor un strop de bucurie și voie bună. Încercăm an de an să venim cu surprize, cu tradițiile locurilor, cu invitați de marcă și artiști pentru toate gusturile. Încercăm să le oferim vânătorenilor clipe de neuitat, amintiri frumoase pentru că le merită. Am invitat, de asemenea și lideri ai administrației județene, începând cu Consiliul Județean, Prefectură, primari, cât și parlamentari. Țin să mulțumesc pe această cale echipei care s-a implicat în organizarea acestei ediții, mulțumesc Consiliului Local pentru susținere, mulțumesc vânătorenilor mei pentru că au fost alături de mine în tot acest timp. Îi așteptăm pe toți să ne bucurăm împreună de zilele comunei noastre”, ne-a declarat primarul Adriana Petrariu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentLansări OAMENII TIMPULUI la Suceava şi Cernăuţi
Articolul următorDan Gavril nu mai antrenează VCM Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.