0:00

Zilele comunei Vânători-Neamţ, ediţia a XI-a (21 august), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZilele comunei Vânători-Neamţ, ediţia a XI-a (21 august), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComuna Vânători-Neamț se va îmbrăca  în straie de sărbătoare, duminică, 21 august, când se va da startul celei de-a XI-a edițiii a Zilelor Comunei – Joc și voie bună în Ținutul Zimbrului.

Prima manifestare este cea de joi, 18 august, când la sediul Parcului Natural Vânători-Neamț se va organiza „Ziua Zimbrului”, manifestare ce va fi prezentată de ing. Sebastian Cătănoiu, Răzvan Deju, Geanina Fedeleș și va consta într-un concurs gastronomic „Sarea în bucate” și un spectacol de păpuși oferit de Centrul Cultural „Petre Țuțea” din Rădăuți.

Duminică, 21 august, de la ora 13.00 toți locuitorii și nu numai sunt invitați în zona Braniște, mai exact „La Nuci”, pentru a participa la manifestarea dedicată comunei.

Aceasta va debuta cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din comună, urmat de cuvântul primarului Adriana Petrariu și al invitaților, după care vor fi lansate două cărți, respectiv „Monografia comunei Vânători-Neamț” – autor învățător Neculai Florean și „Agonia cuvintelor” – autor Mihai Mocănașu.

Manifestarea va continua cu sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorirea copiilor născuți din august 2015 până în august 2016 şi sărbătorirea copiilor cu merite deosebite la învățătură.

Cei prezenţi se vor putea delecta și cu un program artistic oferit de elevi ai școlilor din comună, cum ar fi Corul „Vânătorii lui Ștefan cel Mare” – dirijor Cristina Petrariu, Grupul vocal instrumental „Muguri noi” – instructor Nadia Sângeap, Trupa dans tradițional „Româncuțele” – instructor Nadia Sângeap, Trupele de dans modern „Dinamic” și „Ardent” – instructor Doina Pagu, Grupurile folclorice „Dor vânătorean” junior și senior, cât și ansambluri folclorice din alte județe.

Spectatorii vor mai avea parte și de o demonstrație de karate a Clubului Sportiv de arte marțiale „Satori” – instructor Boboc Stelian și de o paradă a modei a creatorului Felicia Aron.

Spre seară artiști consacrați ai muzicii moderne românești, cum ar fi Andreea Bănică, Alexandra Ungureanu&Crush sau ai muzicii etno, cum ar fi Radu Ilie vor încălzi atmosfera. Odată cu lăsarea întunericului focul de tabără și focul de artificii vor încheia manifestarea.

„Așteptăm toată suflarea comunei să sărbătorim împreună această zi frumoasă din viața comunității și să uităm pentru o zi problemele cotidiene. Sper ca și în acest an această manifestare să fie pe placul vânătorenilor mei, astfel încât munca echipei care a organizat această manifestare să fie răsplătită cum se cuvine. Programul manifestării este încărcat și se adresează tuturor gusturilor. Îi aștept pe toți vânătorenii să ne fie alături”, ne-a declarat primarul Adriana Petrariu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentMihai Bordeianu, exemplu de voință la 100 de ani
Articolul următorDupă cârciumă, le-a ieșit Poliția în drum
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.