reclama autocenter

Cu ocazia Zilelor Colegiului Național „Petru Rareș” (26-28), în unitatea școlară au fost pregătite mai multe activități. Astăzi, 27 noiembrie, în laboratorul de biologie, începând cu ora 13, va avea loc un concurs tematic de cunoștințe din disciplinele Biologie și Geografie. Tot astăzi, în Sala de festivități a colegiului, a fost programată o Conferință festivă dedicată Zilei de 1 Decembrie și aniversării a 145 de ani de la înființarea școlii. Invitați de onoare, la această activitate, sunt conf. dr. Ioan Marius Bucur, prodecan Facultatea de Istorie-Filozofie, Universitatea Babeș-Bolyai; dr. Doru Dumitrescu, inspector școlar general în Ministerul Educației Naționale. Mâine, 28 noiembrie, colegiul va fi „înțesat” cu activități educative și recreative. În Sala de festivități, la ora 8 începe dezbaterea „Rareșul fără mituri”; la 10, trupa Alfa Omega Art pune în scenă piesa de teatru intitulată „Bertha”; cu începere de la ora 11, elevii colegiului vor încânta audiența cu un minirecital artistic. Tonul fiind dat, studenții de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vor „plusa” și ei cu un recital, începând cu ora 12.

În Sala de festivități, activitățile programate se vor încheia tot într-o notă muzicală, liceenii având ocazia să-și etaleze veleitățile muzicale într-o demonstrație de Karaoke. În aceeași zi (28 noiembrie), dar în Laboratorul de Biologie, de la ora 8, au fost anunțate mai multe activități practice cu elevii claselor a IX-a și a X-a. În același timp, în Laboratorul de Chimie elevii vor putea participa la dezbaterea „Ce respirăm, ce bem și ce mâncăm”, la care a fost invitat dr. Dumitru Năstase. Nici laboratorul de fizică nu va fi lipsit de „vizitatori”. Tot vineri, acolo, de la ora 8, începe Concursul de Fizică „Φzic arts”. La ora 9, a fost pregătită activitatea interactivă „Biomaster”, iar de la ora 11, în aceeași sală, elevii vor avea ocazia să se întreacă într-un concurs de tehnică cinematografică. În Sala 52, de la ora 9, un alt concurs pune la încercare memoria elevilor, facând apel la cunoștințele despre istoria Colegiului Național „Petru Rareș”. De la 11, competitorii concursului „Keep your Brain Fit!” vor avea ocazia să demonstreze că pot da răspunsul potrivit întrebărilor de cultură general. Tot vineri, 28 noiembrie, în Sala 55, de la ora 8 a fost anunțată dezbaterea „Manifestări religioase la comunitățile etnice din spațiul românesc”, iar de la ora 11, elevii vor fi antrenați într-un alt concurs, bazat pe fotografii vechi.

Alte manifestări:
de la ora 8, în Sala D2 – Curs de inventică;
de la ora 9, în Sala 51 – Activități practice de astronomie;
de la ora 9, în Sala 101 – Concurs „Viitorii antreprenori” ;
de la ora 11, în Cancelarie – Lansare de carte, „Moara lui Tudoran” de prof. Mihai Emilian Mancaș.

Nici întrecerile sportive nu au fost uitate. Vineri, în Sala de sport a colegiului, de la ora 8, se vor disputa finalele de la Tenis de masă și șah, iar cu începere de la 10 se vor stabili câștigătorii de la Badminton și baschet. „Zilele Școlii” se vor încheia sâmbătă, 29 noiembrie, cu ocazia Balului Bobocilor, care se va ține cu începere de la ora 18, la Hotel Central. (M.T.)

Articolul precedentReligia în școli, între obligatoriu și opțional
Articolul următorAdversar de calibru pentru HCM Roman în Cupa Cupelor