0:00

Zilele asistenţei sociale la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiColegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) Iaşi organizează Zilele asistenţei sociale 2017 în judeţul Iaşi, ediția a V-a, în perioada 10-31 martie.

Festivitatea de Deschidere este programată în data de 10 martie, cu începere de la ora 10:00, în sala Rossini, de la Palas Iaşi, eveniment (cu tema “Justiția socială – valoare necesară în depășirea limitelor sociale”) la care sunt invitate 300 de persoane.

Pe 13 martie, între orele 10:00-14:30, este programat workshop-ul “Disfuncții ale sistemului de protecție socială a persoanelor vulnerabile în societatea contemporană”, la Centrul de Formare Profesională al DGASPC Iași.

Zilele asistenţei sociale la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, pe 15 martie, între orele 10:00-14:30, va avea loc workshop-ul “Asistența Socială în Penitenciare – aplicații practice”, la Penitenciarul Iași.

Nu în ultimul rând, pe 17 martie, în intervalul orar 16:00-18:00, are loc lansarea de carte “Boala ca fenomen social. Patologia socială în cazul persoanelor instituționalizate”, autor dr. Alina Frunză, la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” Iași.

Zilele asistenţei sociale 2017 sunt organizate de către Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România în parteneriat cu: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Penitenciarul Iași, Editura LUMEN, Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Sectorul de Asistență Socială și Medicală DIACONIA, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Clubul Fotografilor Iași, Casa de Cultură “Mihai Ursachi” Iași, Fundația SOLIDARITATE ȘI SPERANȚĂ, Centrul Diecezan CARITAS Iași, Asociația ALTERNATIVE SOCIALE Iași.

„Zilelor Asistenței Sociale reprezintă o activitate de tradiție, fiind organizată în luna martie a fiecărui an, aceasta reprezentând un moment de analiză referitor la dinamica serviciilor sociale, la problemele sociale și la obstacolele profesionale existente, dar și o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate, prin intermediul canalelor media, a presei tipărite și online”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentOlimpici cu repetir la Naționala de Geografie
Articolul următorLuna Francofoniei la Iaşi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.