În anul 2020 sunt 15 zile libere conform legii, dintre care 11 vor fi în cursul săptămânii. Primele sunt chiar la începutul lunii ianuarie, pe 1 și pe 2 ianuarie, de Anul Nou, dar și ziua de 3 a fost declarată liberă de guvern pentru salariații din autoritățile și instituțiile publice, care încep activitatea de luni, 6 ianuarie. Tot în prima lună a anului este liberă și ziua de 24 ianuarie, când se sărbătorește Mica Unire, care pică vineri.

Următoarea mini-vacanță va fi de Paști, de pe 17 aprilie – Vinerea Mare – și până pe 20 aprilie – a doua zi de Paști ortodox (luni). Ziua Muncii, pe 1 mai este liberă, pică vineri, apoi 1 iunie – Ziua Copilului – va fi luni,  urmată de un week-end prelungit de Rusalii – duminică, 7 iunie și luni, 8 iunie când este a doua zi de Rusalii. Ultima zi liberă din vară va fi pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, care pică sâmbătă.

De o mini-vacanță se vor mai putea bucura salariații în perioada 30 noiembrie – Sfântul Andrei, care va fi luni și 1 decembrie – Ziua Națională a României, care va fi marți. Ultimele libere sunt 25-26 decembrie, de Crăciun, care pică vineri și sâmbătă.

Sărbătorile legale sunt, potrivit Codului Muncii, zile libere pentru salariați cu excepția celor a căror activitate nu poate fi întreruptă.  (C.I.)

Articolul precedentIndividul care a furat centralele termice de la o școala din Roman – prins la frontieră
Articolul următorAtenționare de vânt puternic în zona Moldovei