zapor 03

* autorităţile monitorizează gheţurile de pe Bistriţa

Pentru că temperaturile de afară cresc ușor-ușor și există în permanență riscul ca zăporul de pe râul Bistrița să devină periculos, autoritățile monitorizează situația 24 de ore din 24. Astfel, în cursul zilei de 6 februarie aglomerările de ghețuri ajunseseră la 11,2 kilometri. Pe tronsonul viaduct Poiana Largului – Dreptu (com. Poiana Teiului) aglomerările de ghețuri aveau grosimi cuprinse între 0,2 și 4,5 metri cu ochiuri și canal dezghețat cu lățimi de la 2 la 4 metri. În amonte de acest sector este un canal dezghețat de la 2 metri până la curs liber și gheață la maluri, iar în spatele aglomerărilor de ghețuri nu sunt acumulări de apă. Din amonte curge zai pe circa 30% din suprafața apei.

”Deocamdată nu sunt probleme, SGA Neamț monitorizează zăporul în permanență împreună cu reprezentanții ISU”, a precizat ing. Ioan Păvăleanu, director SGA Neamț. Totodată, deși nu mai ninge dat temperaturile de afară sunt scăzute se lucrează în continuare la menținerea viabilității drumurilor.

Secția Neamț a CNADR acționează cu 8 utilaje pentru lărgirea căilor de rulare și răspândire de material antiderapant pe sectoarele de drum DN 15, DN 15B, DN 15 C, DN 15 D, DN 17, DN 2. Operatorii economici care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor județene acționează și ei în continuare, pe drumurile județene tot pentru lărgirea căii de rulare și pentru a răspândi material antiderapant, sectoarele de drum cu probleme fiind DJ 157 H Girov – Itrinești și DJ 207 C Horia Valea Ursului.

În noaptea de 5 spre 6 februarie, în centrele destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate 77 de persoane dintre care 28 la centrul din Piatra Neamț, 13 la Roman, 20 la centrul din Târgu-Neamț și 16 la Roznov. Cinci oameni fără adăpost din Piatra Neamț au fost îndrumați și transportați la adăpostul de nopate din Speranța însă acestea au refuzat cazarea, pe propria răspundere. Pentru a nu îngheța de frig pe străzi, ulterior cei 5 au fost transportați de un echipaj SAJ Neamț la căminul de la Liceul „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț.

Nici cu transportul dializaților nu s-au înregistrat probleme în ultimele 24 de ore. Potrivit raportărilor specifice, în centrele de dializă din Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț s-au prezentat pentru dializă, conform programărilor, pe ore – de la 7.30, 11.30 și 16.30, un număr de 132 de persoane. (I. CĂLIN)

Articolul precedentSpitalul Roman: Posturi „acoperite” prin prestări servicii
Articolul următorMedicii, cu sponsorizările „la vedere”