reclama autocenter

drujba 01

Pe Cozla, ieri, liniștea a fost tăiată cu drujba de câțiva oameni care doborau ceva pini, molizi și brazi. Trecătorii s-au alarmat, pentru că vedeau cum scade umbra. Cam cu 470 de metri cubi.

Oficial, nu ne este bine. De fapt, nu nouă, încă, ci doar copacilor. Se pare că s-au îmbolnăvit din cauza secetei, dar nu asta de acum, de anul ăsta, ci i-a ajuns din urmă seceta de anul trecut. Sau de la facerea lumii…

„Există autorizație pentru exploatare. Oamenii sunt indignați că se taie copacii, dar ar trebui să știe că așa ferim și ceilalți copaci. Ceea ce facem noi acum este efectul secetei de anul trecut. Sunt afectați și îi pot afecta și pe cei din jur. Sunt aceia mai roșiatici. Același lucru s-a întâmplat și în Târgu Neamț și aceeași problemă o avem și pe Pietricica. În total, vor fi defrișați 470 de metri cubi. Aici intră brad, molid și pin. 80% este pin. Proprietarul este Primăria Piatra Neamț, care a organizat licitație pentru tăierea copacilor. Licitația a fost câștigată de SC ZEIȚA HERA, reprezentată prin Ciprian Popovici. Totul este legal”, a explicat Ionel Nistor, pădurar la Ocolul Silvic Vaduri.

Varianta Primăriei Piatra Neamț: „Primăria a făcut o comandă la Direcția Silvică Neamț, respectiv Ocolul Silvic Vaduri, care administrează pădurea de aici. S-a solicitat îndepărtarea arborilor doborâți de vânt și afectați de seceta de anul trecut. Este o problemă la nivel național, în special la pini. Va fi tăiată o cantitate de 470 de metri cubi din toate pădurile municipiului. Romsilva va scoate la licitație materialul lemnos, iar banii rezultați din vânzarea lemnului vor merge în bugetul local”, a menţionat Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al primăriei.

 drujba 02drujba 03

Marian TEODOROF

Articolul precedentCasa Ibrian îmbrăcată în verdele nepăsării
Articolul următorPermise reţinute pentru alcool la volan

4 COMENTARII

  1. ce sa ne mai INCURCAM ! ZIC sa o taie pe toata ,sa ramana SUHAT ,cum e la intrarea in BORSEC ! ori cum e pe partea dinspre KAUFLAND . CAND vin ploile sa aduca tot lutul in strada .

  2. Despre hectarele de fag tanar,taiate in zona extinderii partiei de ski, nu se mai aude nimic. Sau grabit sa taie padurea,probabil sa vanda repede lemnul,ca bani de partie de ski nu cred ca o sa avem asa repede. Pacat.

  3. Da…, şi marmota învelea ciocolata…. ! O alta firma de casă se mai hraneste din caşcaval şi pe lângă ea şi ăia de i-au dat mierea pe degete. Verdele APEL, a folosit doar pentru a masca icterul PDL-ist. acum nu le mai place şi îl „defrişează” la propriu.Ce mai contează că o iau dealurile la vale, că la o ploicică mai furioasă pleacă şi casele şi culturile de pe câmp, dacă e teşchereaua plină … pentru unii…!?! Apropo, Popovici ăsta, nu e soţul megadistrugătoarei-directoare de la Carmen Saeculare, Dedilia Popovici? Asta ar explica de ce PDL-iştii au tot pus-o directoare. Ca ea, nu mai ştie nimeni cum se distruge o instituţie … exact cum se taie pădurea, ce mai …familie de pădurari/BRANCONIERI ?!

Comments are closed.