carrefour deschidere 01

* a fost inaugurat oficial primul market Carrefour din Piatra-Neamț

Primul market Carrefour din Piatra-Neamț s-a deschis oficial în spațiul fostului restaurant „Union” din cartierul Mărăței. Inaugurarea a fost sărbătorită de două ori. Pentru început, în seara de 6 noiembrie, în prezența oficialităților. La inaugurare a participat și viceprimarul orașului Piatra-Neamț, Adrian Grigoraș: „E o veste bună și o gură de aer proaspăt pentru piața de comerț din Piatra-Neamț. Ușor, ușor, în felul acesta va crește competitivitatea, iar nemțenii vor avea acces la marfă cu preţuri mult mai mici. Ridică nivelul oraşului. Concurenţa o să se teamă. De-acum, pun pariu că soţia doar aici o să mă trimită să fac cumpărăturile.” Evenimentul a fost marcat, ca orice moment oficial cu personalităţi, cu bucate alese şi şampanie.

Zeci de oameni la coadă la promoţii

Dimineaţa zilei de 7 noiembrie a fost cea dedicată publicului larg. Fără şampanie sau mâncare gratis. Deşi ora oficială a deschiderii a fost anunţată ca fiind 8, la coadă, în faţa uşii, oamenii s-au aşezat chiar şi cu o oră înainte. Agenţii de pază au avut grijă ca ordinea să fie păstrată, iar cu câteva secunde înainte de a se deschide uşile, reprezentanţii magazinului au făcut apel la calm şi la civilizaţie. Ca la orice inaugurare, preţurile promise au fost mult sub cele de pe piaţă de exemplu, un kilogram de banane costa 2,99 lei faţă de 6 lei preţul mediu, iar puiul era 7,99 lei kilogramul. Prilej bun pentru cei prezenţi să-şi umple coşurile: “Am luat 3 pungi de cafea, 3 kilograme de banane, 3 pui. Şi încă n-am terminat de făcut cumpărăturile. Sunt pensionar, am pus bani deoparte, că ştiam că o să aibă promoţii aici. Am venit mai dimineaţă, ce-i drept, dar stau la două blocuri mai încolo. Dacă o să-şi menţină preţurile astea, cu siguranţă o să mai trec pe-aici, ne-a spus domnul Petrică.

Nu toată lumea a fost însă la fel de încântată. După ce şi-au umplut coşurile cu cele mai ieftine produse promovate, unele dintre doamnele prezente au fost dezamăgite că socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: “Am primit un catalog de produse în care apărea o tigaie la preţul de 9,9 lei. Prima oară când am intrat în magazin am mers să întreb unde sunt tigăile. Angajaţii mi-au spus că nu le-au primit deocamdată, dar că o să vină marfa astăzi sau mâine. Eu nu cred că-i corect. Apărea în catalog? Trebuia să fie şi în magazin. Îmi cam miroase a promoţie mincinoasă. Uitaţi-vă câtă lume întreabă de tigăi. Nu sunt eu singura. În rest, da. Preţuri bunicele. Aşa e la toate deschiderile. Să vedem săptămâna viitoare şi mai încolo dacă o să le menţină la fel. Mă îndoiesc , ne-a spus doamna Adriana.

Marketul proaspăt deschis pe bd. Traian are o suprafaţă de 460 de metri pătraţi şi comercializează aproximativ 4.000 de produse, multe dintre ele marcă proprie. Carrefour se alături astfel marilor retaileri care-au intrat deja pe piaţa nemţeană: Lidl, Kaufland şi Metro.

carrefour deschidere 02

Ioana HAGI-STAN