Actualizare: La ora 18.40, bărbatul a fost predat de ambulanță la UPU Piatra Neamț. În comă de gradul IV și cu multiple traumatisme, în câteva minute a intrat în stop-cardiorespirator. „Pacientul a fost predat la UPU la ora 18.40, dar după circa 5 minute a intrat în stop cardio-respirator. Diagnosticul la predare a fost politraumatism și comă de gradul IV. Ambulanța a solicitat un elicopter SMURD, de la Iași, pentru transferul pacientului, dar ni s-a spus că nu poate fi trimis, deoarece nu poate zbura noaptea. Solicitarea pentru elicopter s-a făcut după ora 17”, a mai precizat managerul SAJ Neamț. Dată fiind starea lui, sunt slabe șanse să mai fie salvat.

În urmă cu puțin timp, a fost declarat decesul. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, era din Târgu Frumos, județul Iași. Avea, împreună cu soția, o casă la Brateș, în zona unde a căzut, aproape de o pensiune.

***Știre inițială***

Un bărbat, de 58 de ani, căzut în albia râului Tarcău, la Brateș, este în stare gravă, în drum spre spital, la două ore după ce echipajul ambulanței a ajuns la solicitare. Incidentul a fost anunțat în după-amiaza de 15 februarie, undeva la ora 15.30, iar echipajul cu asistent medical de la Bicaz a ajuns cu puțin înainte de ora 16 și a constatat că nu poate să-l scoată de la circa 15 metri adâncime, din albie. Așa că la ora 16 a sunat la 112 și a cerut intervenția pompierilor. „Echipajul nostru a ajuns la 15.54, a coborât în râpă, la circa 15 metri, au început manevrele de prim ajutor, au reușit să-i prindă două linii venoase, dar au sunat la 112 pentru ca pompierii să-l scoată. Militarii au reușit cu targa specială să-l ridice din albie. Zece oameni s-au străduit să-l scoată din albie. Acum, la ora 18.11, persoana rănită este pe drum spre UPU Piatra Neamț. Întrucât starea lui este foarte gravă, am trimis echipaj cu medic în întâmpinare, de la Piatra Neamț”, ne-a declarat dr. Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

La rândul lor, pompierii au ajuns la ora 16.40 la solicitare. „În acea zonă nu este semnal la telefon, dar persoana care a făcut primul apel la 112, la ora 15.35, a spus că este o persoană căzută de la înălțime, cineva care are casa pe mal. Pompierii trimiși la intervenție au ajuns la ora 16.40, echipajul de ambulanță era deja acolo, iar ulterior a ajuns și ambulanța cu medic de la Piatra Neamț. Persoana rănită a fost predată echipajului SAJ în stare de inconștiență”, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Tragedia s-a produs în timp ce bărbatul a încercat să-și ajute soția să nu cadă de pe mal, în râu. A căzut el, s-a lovit cu capul de pietre, iar acum este în drum spre spital.  (C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Manager interimar de vreo 10 ani,curat murdar de nu o fi ceva în neregulă,să stai 10 ani intr o funcție de conducere și să nu dai niciun examen 🤣🤣🤣

Comments are closed.