Sunt 49 de cadre didactice care împlinesc vârsta de pensionare, de 65 de ani, din această toamnă și care au primit aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru a rămâne la catedră. Toți sunt titulari și au normă întreagă la unitatea de învățământ unde predau. Printre condițiile rămânerii în învățământ sunt și cele referitoare la competența profesională deosebită dovedită și calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani, așa cum prevede metodologia. Solicitările au fost analizate și aprobate în consiliile de administrație ale școlilor, apoi au fost validate în consiliul de administrație al IȘJ Neamț.

Cei mai mulți sunt învățători (17) la școli din Piatra Neamț, Roman, Bicaz, Tarcău (3), Horia, Crăcăoani, Sagna, Bahna (2), Cordun, Zănești. Urmează profesorii de sport (6), de matematică (5), fizică, muzică instrumentală și educatoare (câte 4), instruire practică (2), iar la istorie, informatică, educație muzicală, educație plastică, educație tehnologică, învățător itinerant de sprijin și muzică teorie câte un profesor. Din lista publicată de IȘJ Neamț, reiese că solicitările a 5 profesori au fost respinse în consiliile de administrație ale școlilor. Dintre aceștia, sunt trei învățători de la Școala Profesională Oglinzi, pentru care nu se poate asigura salarizarea .

Anul trecut, din 239 de cadre didactice care împlineau vârsta de pensionare, 139 de profesoare au primit avizul de a rămâne la catedră până la împlinirea vârstei de 65 de ani, la fel ca bărbații. Alți 35 de profesori bărbați au primit avizul să predea după vârsta de pensionare. (C.I.)

2 COMENTARII

  1. Foarte bine. Cam în 10 ani se formează un profesor bun. Asa ca de ai profesori cu toate gradele didactice luate, fără reclamații fondate și implicați în profesia lor, trebuie ca elevii sa beneficieze de aceasta cât de mult timp.

  2. Iar tinerii pleaca in strainatate!? Pentru ei nu sunt ore!!! Tb sa mearga in 3 comune sa isi faca o catedra intreaga si asta numai din cauza voastra.Bai frate chiar nu va mai ajunge? Tinerii nu au loc de voi,voi astea care sugrumati tara cu gândirea voastră ceaușistă.Daca ati fi cu coloana vertebrală nu ați accepta sa mai munciti după ce ați împlinit vârsta de pensionare, da nu aveti coloana! Pupincuristi,lingusitori si fara dinți in gura! Rusine sa va fie! Rușine!

Comments are closed.