Colectarea gunoiului la Târgu Neamţ pare a se îmbunătăţi, însă este loc şi de mai bine. Societatea Rossal zona 3, împreună cu primăria oraşului încearcă să vină în sprijinul cetăţenilor cu soluţii. Una din ele a fost achiziţionarea unor module supraterane, care până acum au dat roade. Primăria anunţă că se vor mai achiziţiona alte 10 module supraterane, cu bani din redevenţa pe care o plăteşte Roosal către primărie.

Mihai Ţîmpău, administrator Asociaţia “Brazii”: „Suntem foarte mulţumiţi de ritmul de colectare a gunoiului, cât şi de curăţenia rămasă în urma acestei operaţiuni. Ştiu că Rossal întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte colectarea selectivă, şi de aceea rugăm proprietarii asociaţiei să depună un efort mai mare în această privinţă, deoarece infrastructura există şi chiar va fi îmbunătăţită în viitor cu noi module supraterane”.

Viceprimarul Vasile Apopei: „Actualmente activitatea de colectare a gunoiului la Târgu Neamţ s-a îmbunătăţit, mai ales că şi cei de la Rossal au început să-şi dea interesul. Însă cetăţenii trebuie să înţeleagă beneficiile colectării selective, pentru că se vor reduce implicit şi costurile la plata gunoiului. Facturile vor fi mai mici. În zonele de case s-au dat 500 de pubele pentru colectarea selectivă. Sâmbăta este ziua când se strânge gunoiul colectat selectiv. La iniţiativa domnului primar Daniel Harpa vom avea o întâlnire în perioada următoare cu asociaţiile de proprietari, pentru a le anunţa că vom mai achiziţiona alte zece module supraterane. Vrem să discutăm cu asociaţiile de proprietari, zonele unde vom aplasa aceste module supraterane. Însă, eu rămân la părerea ca oraşul Târgu Neamţ să rămână la taxă, în ceea ce priveşte colectarea gunoiului pentru persoanele fizice”.

Vasile Herţa, locuitor cartierul Ţuţuieni: „Faţă de ultimii ani problema gunoiului pare că a început să se mai rezolve. Însă mai sunt probleme, cum ar fi de exemplu că, eu nu am pubele pentru a pune gunoiul selectiv. Şi să se pună containere în care ţiganii să nu mai poată scormoni în gunoaie. Lasă o mizerie de nedescris în urma lor”.

„Rossal acordă o atenţie deosebită pentru a oferi un serviciu de calitate utilizatorilor din oraşul Târgu Neamţ. Ne bucură buna colaborare cu administraţia locală a oraşului iar iniţiativa primăriei de a mai achiziţiona încă 10 module în acest an sperăm să aducă un grad ridicat de confort pentru cetăţeni atât în plan urbanistic, cât şi în creşterea cantităţilor de deşeuri reciclabile colectate. Aşteptăm cu interes întâlnirea programată de domnul primar şi suntem deschişi propunerilor din partea cetăţenilor”, ne-au precizat cei de la Rossal zona 3 Târgu Neamţ. (C.T. STURZU)