O veste bună vine de la meteorologi, care anunță două zile de ninsori abundente în zona Moldovei, dar și în mare parte a țării. Au fost emise două avertizări cod galben de precipitații, la început sub formă de ploaie, care se va transforma în ninsoare, și viscol valabile de astăzi, 4 februarie, ora 13 și până pe 6 februarie, ora 10.

De astăzi, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de 4 spre 5 februarie, în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

Din dimineața zilei de 5 februarie și până a doua zi dimineață, 6 februarie, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h. În a doua parte a zilei de 5 februarie și în prima parte a nopții de 5 spre 6 februarie vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h. (ZCH.NEWS)