Interes major pentru ocuparea celor doua posturi de asistente medicale la Căminul pentru persoane vârstnice Cuvioasa Nazaria de la Mânăstirea Văratec din comuna Agapia, unde s-au înscris 10 persoane. Proba scrisă va avea loc pe data de 3 noiembrie urmând ca mai apoi cei care reușesc să promoveze să susțină și proba interviului. Concursul a fost anunţat din 11 octombrie în Monitorul Oficial şi afişat pe site-ul şi la avizierul primăriei comunei Agapia.

Deocamdată capacitatea noastră de cazare este de 72 de locuri şi şase cadre medicale sunt suficiente pentru a acoperi necesităţile noastre. Sperăm totuşi ca în cel mai scurt timp căminul să fie preluat de către Mânăstirea Văratec, pentru că acum aparţine de primăria Agapia. Pe viitor sperăm să mai suplimentăm şi numărul de locuri şi automat şi de posturi de asistente medicale. Legat de aşteptările pentru noile asistente medicale care vor veni la noi în urma concursului vă pot spune că trebuie să facă faţă solicitărilor având în vedere şi contextul pandemic, să se dedice profesiei şi cred că cel mai mult trebuie să dea dovadă de o empatie specială faţă de bătrânii de aici”, ne-a spus Maica Filumena, administratorul căminului de bătrâni de la Mânăstirea Văratec.

Primăria Agapia a răspuns întotdeauna solicitărilor venite din partea căminului de bătrâni de la Mânăstirea Văratec. Am înţeles că au nevoie urgentă de încă două asistente medicale şi s-a organizat acest concurs. De altfel, noi mai organizăm un concurs pe 11 noiembrie pentru un post de muncitor la primărie ce a fost anunţat şi publicat pe 19 octombrie”, ne-a spus şi primarul Neculai Nastasă.

C.T. STURZU

Articolul precedentNoi declarații ale ministrului Educației despre reluarea cursurilor din 8 noiembrie și teze
Articolul următorCasă distrusă de flăcări în Oglinzi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.