Sorin CÎMPEANU

Astăzi, 1 noiembrie, ministrul Sorin Cîmpeanu a susținut o conferință de presă în care a făcut noi declarații despre câteva repere pentru acest semestru școlar, rupt de vacanța pandemică ce se termină în 5 noiembrie. Cu precizarea că ce se va decide va fi transpus negru pe alb în ordinele care vor fi adoptate, ministrul Educației a declarat că școala se va relua din 8 noiembrie, dar abia vineri, 5 noiembrie, se va ști clar cum anume. „Este normal, este firesc pentru orice părinte, elevi și profesori să știe și să aibă un minim de predictibilitate, atât cât ne poate asigura evoluția epidemiologică. Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății și vineri vom vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie. Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem, în jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație”, potrivit ministrului Cîmpeanu.

Acesta a mai anunțat că tezele vor începe din 6 decembrie, cu prezența fizică a elevilor și vor fi lucrări la mai puține materii. „Elevii de gimnaziu vor avea două în loc de 3 teze, iar liceeeni vor da 3 în loc de 4 teze, cu prezență fizică. Această reducere va face obiectul reglementărilor așa cum am anunțat. Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”, a precizat ministrul Educației.

Referitor la scurtarea vacanței de iarnă pentru recuperarea în perioada 3-10 ianuarie 2022 a materiei din vacanța pandemică (25 octombrie – 5 noiembrie), liderii elevilor susțin că varianta agreată de elevi, profesori și părinți este ca recuperarea să se facă în Săptămâna altfel .

C.I.

Articolul precedentVideo. Foto. Șoferul unui TIR răsturnat a rămas încarcerat în cabină
Articolul următorZece candidaţi pe două posturi de asistente medicale la Căminul de bătrâni de la Mânăstirea Văratec