zapor 01

Vremea bună din ultimele zile a făcut ca zăporul să nu pună probleme în nicio localitate din Neamț. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, colonelul Ioan Nițică, spune că temperaturile destul de generoase din timpul zilei, dar și faptul că nici noaptea nu este foarte frig, favorizează o erodare naturală și lină a stratului de gheață.

„Zăporul se erodează în mod natural, iar temperaturile ridicate din timpul zilei au făcut ca el să scadă, lin, în dimensiuni. Situația este sub control, iar probleme nu sunt în niciuna din zonele pe care le monitorizăm”, a precizat șeful ISU Neamț. Ieri, la orele dimineții, zăporul se întindea pe 1,7 kilometri, de la viaductul din Poaiana Teiului până la podul din satul Săvinești.

„Grosimea stratului de gheață se situa între 0,2 și 3,5 metri, iar pe o lungime de aproape 700 de metri se formaseră „ochiuri” și canale dezghețate, cu lățimi cuprinse între 3 și 6 metri. În amonte, stratul de gheață măsura grosimi între 3 și 20 de metri”, ne-a declarat inginerul Ioan Păvăleanu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț. (A.S.)

Articolul precedentExtras din Stenograma ședinței Senatului din 14 mai 2013
Articolul următorBătrân de 73 de ani, ars de viu în propria casă