0:00

A XXVII-a ediție a concursului național „Ștefan Procopiu” al Colegiului „Cartianu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiColegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț organizează, în perioada 12-13 mai, a XXVII-a ediție a concursului național de referate și comunicări științifice „Ștefan Procopiu”.

Deschiderea lucrărilor va avea loc în ziua de 12 mai, la ora 10:00, de către prof. Mariana Paleu, directorul colegiului și președinta Fundației Grup școlar Chimie Piatra Neamț, urmat de mesajul Facultății de Fizică Iași, prezentat de lector doctor Paul Gasner și de un medalion de evocare a renumitului fizician și cercetător Ștefan Procopiu – cel care a descoperit magnetonul teoretic „Bohr-Procopiu”, fenomenul Procopiu în optică și efectul Procopiu în magnetism. De la ora 11:00 începe activitatea pe secțiuni pentru elevi de liceu și de gimnaziu.

A XXVII-a ediție a concursului național „Ștefan Procopiu” al Colegiului „Cartianu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn a doua zi a concursului sunt programate secțiunea științifică și secțiunea metodică, iar după-amiază oaspeții vor vizita municipiul Piatra Neamț. Și-au anunțat participarea elevi din Neamț, Iași, Brașov, Caraș Severin, Hunedoara, Vaslui, Suceava, Galați, Botoșani, Mureș, Gorj, Tulcea, Maramureș. Profesorii care participă cu lucrări la cele două secțiuni sunt cadre didactice de la licee de profil din țară, precum și cadre didactice ale Facultății de Fizică Iași, ale Facultății de Medicină și Farmacie Iași, ale Universității Transilvania din Brașov, cercetători de la Institutul de Științe ale Educației București, de la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iași, ale cadrelor didactice române de la universitățile din Austria, Franța. (C.I.)

Articolul precedentFost primar, acum consilier județean, învins de ANI la Curtea de Apel Bacău
Articolul următorElevi de la Colegiul „Calistrat Hogaș” la fabrica de antimaterie de la CERN
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.