0:00

Fost primar al comunei Horia, actual consilier județean PSD, Vasile Baciu a suferit o primă înfrângere în instanță, în procesul cu Agenția Națională de Integritate. ”Prin sentința civilă nr. 57 din 10.05.2018, pronunțată de Curtea de Apel Bacău în dosarul nr. 4094/103/2017, s-a respins, ca nefondată, acţiunea. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bacău. Pronunţată în şedinţa publică din 10 mai 2018”, a stabilit, astăzi, instanța.

Procesul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde numai procedura de filtru – timpul scurs până se stabilește primul termen de judecată -, este de minimum 2 ani. Numai bine ca Vasile Baciu să-și încheie, cu succes, actualul mandat de consilier județean.

Inspectorii de integritate au stabilit, anul trecut, că Vasile Baciu s-a aflat în conflict de interese când era primar pentru că ”a semnat concesionarea drepturilor de exploatare a unei pajiști în suprafață de 5,70 ha, situată în comuna Horia, județul Neamț, în favoarea fiului său”.

Mai mult, conform ANI, Vasile Baciu a semnat contractul, în calitate de concedent, în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Acestea au fost suficiente motive pentru ca instanța să considere că acțiunea prin care Vasile Baciu a atacat raportul ANI să fie considerată ”nefondată”.

Având în vedere ritmul extrem de greoi în care se derulează procesele de acest tip la Înalta Curte, singura consecință pe care o va avea de suportat Vasile Baciu se raportează strict la viitor. Actualul mandat este, practic, asigurat, dar, după pronunțarea sentinței definitive, în cazul în care rămâne aceeași, nu va mai putea exercita o funcție publică o perioadă de 3 ani. (C.M.)

Articolul precedentProiectil găsit de o femeie din Stăniţa care săpa șanturi
Articolul următorA XXVII-a ediție a concursului național „Ștefan Procopiu” al Colegiului „Cartianu”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.