pietricica turism

Spitalul Judetean Piatra NeamtDupă ce-a asigurat aproape un deceniu servicii de imagistică medicală, pe bani buni, pentru pacienţii Spitalul Județean Piatra-Neamț, firma X Med Center a ajuns la „cuţite” cu unitatea sanitară. Contractul dintre cele două părţi a expirat, spitalul are un tomograf propriu, dar firma refuză să părăsească spaţiul, după cum ne-a declarat managerul spitalului.

Contractul a fost încheiat undeva prin 2006, eu de când sunt director am semnat doar un act adiţional”, a precizat dr. Ioan Lazăr. „Pe 31 decembrie a expirat şi acesta, dar firma nu eliberează spaţiul şi altă soluţie decât instanţa nu era”.

Acţiunea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamţ pe 25 ianuarie sub titulatura „litigii cu profesionişti” şi a primit deja un prim termen de judecată pentru ziua de 2 februarie.

În ultimii ani, dr. Ioan Lazăr a declarat public, în repetate rânduri, că vrea să încheie colaborarea cu firma X Med Center, pentru că serviciile erau foarte scumpe. N-a putut renunţa, însă, la contract până ce Ministerul Sănătăţii n-a alocat fondurile necesare achiziţionării unui computer tomograf.

Acum, deşi contractul a expirat, iar procesul de evacuare este pe rol, SC X Med Center are, pe site-ul propriu, formular de programare pentru pacienţi, inclusiv pentru Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ.

C. MIRCEA