0:00

Weekend plin de evenimente la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sfârșitul de săptămână oferă romașcanilor mai multe evenimente culturale, dar și de divertisment. Poate cel mai important dintre ele îl reprezintă ediția din acest an a “Pianului călător”. Piantistul Horia Mihail va susţine, începând cu orele 19, un concert extraordinar cu lucrări ale compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. După seara de gală, pianul va rămâne, pentru doi ani, în Roman. Intrarea este liberă, iar organizatorii promit că sala va fi încălzită corespunzător.

După concert, începând cu orele 20.30, romașcanii sunt invitați să încurajeze protejarea mediului. “Ora Pământului” va fi sărbătorită la Roman prin stingerea luminilor exterioare de la principalele instituții ale statului și, în același timp, romașcanii pot participa la Marșul luminii, traversând centrul Hotel – Piața “Roman Vodă” purtând candele aprinse.

De la orele 22, Casa Veche organizează un nou concert, semnat Cristi Horia, violonist în trupa lui Mihai Mărgineanu, și Emilian Florentin. Intrarea la spectacol costă 10 lei, organizatorii oferind și un shot. De asemenea, și United Pub organizează o petrecere mexicană. După o seară de distracți, duminică, 30 martie, de la orele 13.30, Muzeul de Istorie va găzdui simpozionul ocazionat de împlinirea a 622 de ani de la atestarea documentară a Romanului.

În schimb, spectacolul “Tache, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa, programat pe 9 aprilie, la ora 19, se află în atenţia publicului. “Am vândut deja 100 de bilete. Până pe 9 aprilie, romaşcanii au timp să prindă un bilet pentru spectacol”, a spus directorul Ursu. Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a instituţiei, preţul unui bilet fiind de 50 de lei. (C. MATEI)

Articolul precedentRomanul are 36 de magazine pentru mobilizare sau război
Articolul următorTrecem la ora de vară!