Din 29 de magazine cu produse alimentare și alte 7 de produse nealimentare se vor putea aproviziona romașcanii în caz de mobilizare sau război. Conducerea municipiului a schițat planul de mobilizare pentru perioada 2013-2016, planul reprezentând măsurile pentru trecerea economiei de la starea de pace la starea de război şi funcţionarea acesteia, funcţionarea instituţiilor publice şi agenţilor economici, precum şi asigurarea consumului raţionalizat al populaţiei.

Sistemul de distribuire către populaţie a principalelor produse alimentare, pe bază de raţii şi cartele, se pune în aplicare în cazul diminuării resurselor destinate consumului populaţiei. Agenții economici vor fi obligați, conform acestui program, să asigure locuitorilor alimente sau îmbăcăminte, încălțăminte sau ale bunuri de strictă necesitate.

În Roman, pentru produse alimentare, cel mai mare număr de populație deservită este angajat de Kaufland, Suinprod, LIDL, Aya-Ayalaltă sau Elemar, dintr-un număr total de 29 de magazine. Pentru produsele nealimentare, din cele 7 magazine incluse în program, peste 7.000 de locuitori vor putea să se aprovizioneze de la Moda Lux, urmat ca și capacitate de Milgo Com SRL. (C. MATEI)

Articolul precedentUn leu pentru listele electorale de la europarlamentare
Articolul următorWeekend plin de evenimente la Roman