Pasionații de motoare și muzică rock, se întâlnesc începând de azi, 19 iulie, în Ștrandul Tineretului, din Piatra Neamț, în cadrul Festivalului Moto-Rock Carpat Bikers M. C. România. Timp de trei zile, participanții își vor tura motoarele, pe ritm de rock la poalele Cernegurei.

Membrii Carpat Bikers au inclus în programul celei de-a IV-a ediție a festivalului muzică bună, concursuri, bere rece, tombole cu premii și tradiționala paradă a motocicliștilor, la care vor participa sute de motoare într-un marș prin oraș. Sunt invitați motocicliști din toată țara și din străinătate, dar, totodată, și iubitori ai muzicii rock.

”La manifestare vor participa motocicliști care vin din Republica Moldova, Ungaria, Germania, dar și din Marea Britanie. Cei care vin de la distanțe mai mari de 700 de km pentru a fi alături de noi vor fi premiați, ori cu un schimb gratuit de ulei, ori cu accesorii pentru motociclete. De asemenea, la Galeria Mall se vor acorda premii pentru cel mai vârstnic motociclist și cel mai apreciat motor. Ne așteptăm la 500 de motoare și undeva la 5.000 de participanți. Formațiile care vor urca pe scenă vor fi prezentate de Constantin Prescură din Bacău. Pe cei care ajung de vineri, noi îi așteptăm, între orele 12 și 17, în ștrand, pentru informații despre cazare și pentru a le ura bun venit”, spune Mihai Onicel, vicepreședintele Carpat Bikers România.

Astăzi, 19 iulie, începând cu ora 17, vor urca pe scenă formațiile Parchet în Flăcări, Frații Carpați, Green Ties, Odyssey și, cap de afiș, Iris. Programul de concerte se va termina la ora 23, dar asta nu însemnă încheierea serii. Petrecerea va continua până dimineață, cu muzică folk, la rece. Terasele vor avea program prelungit până în zori.

”În ziua de sâmbătă, imediat după cafea și ciorba de potroace, începând cu orele 11, se dă startul paradei moto, cu plecare din Ștrandul Tineretului până la Galeria Mall, pe traseul podul de la  Căprioara – Gară – Casa de Cultură – Teatrul Tineretului – str. Mihai Eminescu – b-dul Traian – Galeria Mall. Începând cu ora 15, vor avea loc concursuri amuzante cu specific moto, tot în ștrand, dar și alte competiții surpriză, despre care nu ofer detalii, să nu se pregătească nimeni din timp”, a adăugat Mihai Onicel.

Începând cu ora 18, vor urca pe scenă formațiile Olly of Queens, Road Kill Soda și mult așteptata trupă Phoenix, care vor întreține atmosfera până noaptea târziu.

Duminică este ziua în care iubitorii de viață pe două roți se pregătesc de plecare, nu înainte de a mai face un schimb de impresii și planuri pentru anul viitor.

În incinta ștrandului, participanții la festival vor avea acces pe bază de brățară, care costă 35 de lei, sau pe bază de invitații, acestea fiind valabile până duminică seara și asigurând intrarea la concerte, la concursuri și pe terase. Festivalul are un regulament foarte strict și orice abatere duce la excluderea din perimetru, fără drept de apel:

(Bogdan Călian)