Viteza excesivă a fost principala țintă a controalelor derulate în perioada 17-19 septembrie de poliţiştii rutieri nemţeni.

Neregulile constatate în trafic au fost mult mai multe și sancțiunile pe măsură. 500 de șoferi au fost amendați, dintre care 194 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar 47 au rămas fără permisul auto. Alte 22 de permise au fost reținute de polițiști pentru încălcarea altor norme rutiere. Pentru defecțiuni tehnice depistate la mașini, polițiștii au retras 17 certificate de înmatriculare.  

În cele trei zile de controale, polițiștii au constatat şi 15 infracțiuni la regimul rutier. În seara de vineri, 18 septembrie, pe la ora 20, în Zăneşti, un bărbat de 44 de ani, din județul Bacău, a fost depistat conducând autoturismul, desi era în stare de ebrietate, mai precis avea 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, la etilotest. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii i-au reținut permisul auto și i-au deschis dosar penal. Dar, 4 ore mai târziu el a fost depistat la volan, în orașul Roznov, astfel că polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore și urma să fie prezentat Parchetului Piatra-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Angela Croitoru

Articolul precedentCum au „vândut” doi inspectori fiscali datorii la stat de aproape 79.000 lei, pentru 1.500 euro
Articolul următorFoto. Acțiune de ecologizare eșuată din cauza ploii