Cam ca-n poezia aia cu “la pașă vine un arab…”, numai că am schimbat în sensu completării, respectiv versul următor “… tot ca ăla, da` mai slab”, în biroul vicelui de la cejeu, care nu-și vede capu de când e beleaua cu transporturile, o vinit un fost agă de la poliția locală să-l întrebe cine o făcut traseele pentru transpoartele călătorilor în județ, că ar vrea să-i zică vreo două. Acuma, nici noi , dar nici dom` vice, nu pricepem ce are a face interesu actualului șăf de la paza bazarului cu ștampila …pardon, cu traseele autobuzelor. Doar dacă acestea trece prin bazar sau prin zona de unde pleacă telegondola și unde domnu agă se simte din ce în ce mai prezent, mai cu seamă la un buluc de șădinți ale unui partid super interesat de transpoartele de alegători. Poate trece și pă la noi, că sigur îl lămurim.

 Toată urbea este cu ochii pe plășmi să vază cum madam conseliera de la pepededeu s-o dat în stambă cu poliția, că cică ce era la gura ei, ferească Cel de sus. Inutil să zicem că bimbașul echipaj de la Ordnung und Distziplin o trebuit să meargă să se aghezmuiască, că la câți sfinți strecurați printre măsele o primit, de abia li se învârtea girofelinarul. Acuma, am auzit că și la instituții, plus partide, filmu o fost studiat atent și am cules păreri pro despre ținuta doamnei, despre mașina condusă, dar și despre academismul limbajului folosit, care cică e greu de reprodus la tipar. Ce-i drept, ne aducem aminte cu câtă evlavie rostea dumneaei la mecrofon, cum că etica e lucru mare și musai trebe să ne aducem aminte de ea când suntem la șădinți, dar după episodu ăsta, ne temem că etica domniei sale o făcut pui, care cu greu pot fi ținuți în frâu. Vremuri triste … lume necăjită …

 Dom`le, alianța asta care ne conduce, e ca o birjă cu doi surugii care n-o făcut armata la cavalerie, și care trag de hățuri ca de șireturile șlapilor. Ieri, o ieșit amăndoi la rampă să zică pă viu că nu-i voie să se colaboreze cu pedeleul în provinție, nici dacă vine apocalipsa. Acuma, stăm și ne cugetăm, ce-o fi în capu` lui dom premare de la târgu cu cetate că tocmai s-o făcut cumătru cu un adversar, bașca și-n al junelui șăf de la pesedeu care o lucrat la o majoritate gheboasă, taman cu cine e pus acuma pe lista neagră la useleu. Dar cum la noi politica e mov, ne gândim că sigur o să se discute la mese și pe supt ele și după un ropot de pălmi în piață, o să urmeze puhoaie de pupături la un spriț dă vin, evident dupe alegeri.

Articolul precedentParcări de reședință în locul garajelor sub Cetate
Articolul următorGarda de Mediu Neamț: Ziua trece, leafa merge