0:00

Vremuri mai bune, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dorinel Ursărescu apreciază că sunt vremuri mai bune pentru PNL Neamţ, dar asta nu înseamnă că liberalii au uitat momentele dificile cînd era un adevărat act de curaj să afirmi că ești liberal, fără a mai vorbi de riscul represaliilor dacă treceai pragul sediului partidului. La Conferința de duminică le va mulțumi și celor care s-au alăturat recent partidului, dar în special colegilor care au rezistat, dând dovadă de verticalitate, moralitate și unitate. În ansamblu, mesajul pe care-l va susține duminică, intitulat „E vremea noastră”, e unul de încredere în viitor.

Alegerile locale din 2012 și referendumul

Mandatul de conducere a Biroului Politic Teritorial a fost preluat de echipa condusă de Dorinel Ursărescu de la rezultatul de 7,9% obţinut la europarlamentarele din 2009. Au urmat alegerile prezidenţiale, unde au dublat numărul de voturi, obţinând 16,43% la nivelul judeţului Neamţ pentru candidatul Crin Antonescu.

Anii 2010 şi 2011, deşi nu a fost niciun scrutin electoral, au contat ca ani deosebit de importanţi pentru politică, pregătind, negociind şi semnând la nivelul judeţului Neamţ Protocolul de funcţionare al USL. Scopul imediat al acestui protocol era câştigarea celor două scrutine de alegeri din 2012, alegerile locale şi alegerile parlamentare.

Primele rezultate care au dat încredere liberalilor au venit la alegerile din vara anului 2012. Candidaţii PNL pentru primării, 18 la număr, aşa cum a fost negociat protocolul în cadrul Uniunii Social Liberale, au obţinut 12 mandate de primar. Practic, numărul primarilor s-a dublat faţă de mandatul precedent. La alegerile din consiliile localităţilor nemţene PNL a obţinut 11 posturi de viceprimar. Numărul aleşilor din consiliile locale este de 124 de consilieri, din care 7 sunt la Piatra Neamț, în timp ce la nivel judeţean, a obţinut 5 funcţii de consilier.

După o mobilizare fără precedent, Partidul Național Liberal Neamț, în echipa Uniunii Social Liberale, a plasat judeţul în jumătatea de sus a clasamentului prezenţei la referendumul din vara trecută, cu un scor de  46,46% şi cu un covârşitor DA pentru demitere: 86,73%.

Alegerile parlamentare din 2012

Partidul Național Liberal Neamţ şi-a asumat candidaturile pentru Colegiul I Senat şi pentru colegiile IV şi VI Camera Deputaţilor. În toate cele trei colegii candidaţii PNL s-au clasat pe primul loc, obţinând două mandate de parlamentar: unul de senator şi unul de deputat, pentru ambele depăşind pragul de 50%.

Candidatul Eugen Ţapu-Nazare a strâns voturile a 41.089 de nemţeni din colegiul I Senat, însemnând un procent de 59,88%, iar Dorin Ursărescu a obţinut funcţia de deputat pe colegiul VI cu un număr de 15.636 de voturi – cel mai mare număr de voturi la nivelul colegiilor pentru Camera Deputaţilor din Neamţ, însemnând un procent de 67,62%. Candidatul Liviu Brătescu, pe colegiul IV, deşi nu a reuşit să obţină un mandat de deputat, a câştigat colegiul cu o diferenţă de peste 1.000 de voturi în dața Elenei Udrea.

Articolul precedentUsele … da` mai de vară
Articolul următorRomașcanii nu colectează selectiv deșeurile