papagalii fara bilet

Pesedeu cel mare o făcut, după cum v-am pomenit, școale de vară pă fiecare categorie dă membri și membre, adică pe doamne și copii. Și s-o dus doamnele de la noi repejor la mare, că prilej mai bun de un mic conced nici că se putea, mai cu seamă dacă plătește partidu`. Numai că am aflat de la un șpionete palmat lângă un palmier de lângă gingașa doamnă vice de la cejeu, că `mneaei nu s-o dus să se sorească ci să discuteze cu șăfii partidoiului niște moșmande legate de șăfia felealei de la noi. Acuma, o seamă dă voci zice că doamna tare l-ar înlocui pe junele șăf de la pesedeu, că mnealui nu face mare lucru, umblă bezmetic pe la conșerte, iară doamna este erectă, prezentă la tot ce mișcă în județ, e pupată pe degete de toți membri premari, bașca că și la echilibru dame/domni ar da bine, că doar este egali în drepturi. Doamna să întoarce sâmbătă și-om vedea ce și cum s-o cernut la școalele de vară.

Un nene prieten de al nostru de la orașul lui Vodă ne sună să ne întrebe dacă avem de știre despre oarece inși den pesedeu care și-o băgat coada la referendumu` de acu ceva vreme, unde dom` Dragnea ar fi tras niște sfori cât chicioru dă groase să iasă ce trebe. Acuma, noi nu am fost la referendum, că eram sătui de votat, dar nu-i mare lucru de descoperit. După cum zice cumătru` cu perciunii până la gumari, ori junele șăf de la pesedeu ori domnu` deceveu de la pesedeu ar fi șforărit oarece pren teritoriu. Așa că, dacă dau în bobi cei de la pesedeu sigur le iese cu drum la vreme de seară și așternut alb. Dar asta numai dacă dom` Dragnea o ia pe spate cu strigături. E de urmărit.

Să nu credeți că numai la pesedeu se petrec lucruri trăsnite. Nu. La cumătri de alianță, recte peneleii, se fac pregătiri de ospeție, că vine domnu` Crin să vază pe ce parte doarme domnu` Dorinel, plus domnu` Nicolaescu să vază minunea de maternitate a lu` dom` Lazăr. Acuma nu știm dacă o să-i primească cu sare și pâine ori invers, dar noi ne gândim că n-o să-i scuture prea tare. Că dom` Dorinel s-o dat bine pe lângă dom Culiță (să trăiți!) și primarii o zis că-i de bine, iar dom` Lazăr numa` ce-o scos albiturile de la spălătorie ca să face maternitatea boboc, și de la naftalină costumu` de mers la evenimente cu cravata galbenă. Ăsta den mijloc zice că ar fi bine de mers pe la liberali, că sigur dau de băut de la atâtea laude câte or să primească în picioare. Deci se anunță chiuituri la vreme de seară, după ce pleacă domnii cei mari.

Articolul precedent“Corleone”, o nouă recomandare pentru Marc
Articolul următorVremuri mai bune