reclama autocenter

papagalii fara bilet

Cine-o zic că banu`-i ochiu` cui știm noi, merită un pet dă rachiu dă smochini lânoase la două litre juma` și-un berechet de slănini afumate cum face o seamă de oameni prin Ardeal. Să vedeți parascovenie în municipiu` lui dom` Leo. Zice o cumătră mai haladită la neuron de acolo, cum că e mare război mare pentru foncția de șăf de CAR, adica unde se împrumută tot creștinu` când are apăsare pă organe. Cei cu poftă de fotoliu cald și onoruri de la secretară sunt, culmea, pensionari. Unu-i Vasile, tata lui dom` premare Leo și celălant Costică, fratele șăfului nostru de la cejeu, dom` Culiță (să trăiți bățos !). Acuma că ce-i doi ar cam trebui să aducă nepoți de la grădiniță e una, dar ne gândim la volumu` de cleienți fideli (vreo 20 000, dacă nu peste), care la un strigăt de sus în jos, ar intra în cabina de vot ca nemții în Polonia prin `40, cu ștampila în dinți  … devine al dracu` de interesant, bașcă la o rigoare niște procenturi acolo destul dă semnificative pentru un partid sau altul,  face altă poveste și mai interesantă. Culmea-i că amândoi au pensii frumușele și se dau cu protezele de șosea, că lor nu le trebe cei 4200 de lei leafa pă persoană fizică. Ei, hai, că asta ne-o plăcut. E ca și cum ai întreba calu` : Vrei ovăz ? și el să zică : Nu, merci, dă-mi niște fân ( sau fructe de mare, după caz) !

 În orașu` unde o plouat în fiecare zi în ultima perioadă și-n vale și la cetate, merge o dumă păroasă cum că unei doamne, altfel bine văzută de cine trebe, i s-o arătat o funcție în somn, de s-o trezit cu așternutu` funie și cămeșa udă. Derector la Agenția de Plătit la Agricoltori. Ce-i drept funcția nu-i rea , că se face bani fromoși la o adică. Și unde să pune doamna noastră-n somn să vază, să face calcule, socoteli din ghemuit, bilanțuri pă spate. Degeaba. Că dacă nu știați, nici în vise, scaunele astea nu se dau pe sprâncene de păstrăv afumate ci se cotizează cumsecade unde trebuie pă linie de partid și dă stat. Ei bine, madam o constatat că nu are firfirei, și dacă i-ar avea s-ar amortiza, mai iute prin bagarea degetelor sau mai lent prin pocnirea lor.  Așa că s-o trezit cum am pomenit, da` nu s-o lăsat. După ce-o făcut inventaru` la daravelile `mneaei și-o șoptit în urechea internă că e loc să plătește și să capete foncția. Și dă-i să-l caute pe ăla de i-o arătat funcția în vis. Și când l-o găsit și i-o zis că l-o visat, omușteanu` i-o zis-o vârtos: Madam, cât matale ai dormit și m-ai visat, altu` o fost mai treaz și o percutat cum o putut, așa că ține paraua că mai videm mai încolo. Acuma, judecați și `mneavoastră dacă e bine să dormi mult ori nu!

 Da` nu știț` alta. S-o dat dezlegare la rachiu în parlamentu` (…mamii lor !) den Căsoiu` poporului plătitor dă taxe (… no comment). Da. Cetiți bine. Cu acte în regulă aprobate dă comisii, plenuri și membrotei, ăia de i-ați ales se pot face pulbere cu ocazia dă onomăstici, zile de naștere etc. și nu le zice nimeni nimica. Păi să videți buluceală la candidaturi de acu` încolo. Acuma, nu că unora le-ar fi trebuit patalama ca să se certe cu bocancii den dotare după o ședință cu licori imperialiste, dar dacă e și legal, or să iasă niște drăguțe de legi de-o să moară caii de ciudă. Asta cu doi litri dă lichide pă zi de la teveu o să fie obligatorie, milițiștii nu o să ne mai puie fiola și o să putem merge în zig zag la muncă că o să fie legal. Acuma, ferească cine trebe, să declare ilegal rachiu` de smochini lânoase la pet dă dud sârbesc, că facem greva setei și le batem bucile obrajilor dă senatoreți ce sunt ei. Ăsta den mijloc zicea c-o sună pe doamna Nuți pă chestia asta,  noroc că o adormit. El, nu doamna.

Articolul precedentSalariul minim brut majorat cu 50 de lei
Articolul următorBiblionet aplicat în Neamț în proporție de 90%