reclama autocenter

papagalii fara bilet

După ce ne-am râs pe noi cu parascovenia de schimbare a vicelui de la cejeu, ăsta den mijloc s-o stricat la pântece, iar cumătru` cu perciunii până la gumari (deci regulamentari) o mai scos de la rezerva secretă un pet de dud cu ce trebe în el, adică de ăla de smochini păroase. Dar să știți că nu numai noi am râs, că s-or strâns o seamă de pesedei la o cârciumă umbroasă să vadă cum e vinu` de anu` trecut printre care și fostul potențial vice, fleașcă de supărare că i-o dat incompatibilitatea pe dinafară și n-o putut-o ține la dos de șăfimea de la București. Și cică un alt nene depotat o avut grijă ca după fiecare păhar să-i mai sucească, metaforic, brișca-n rană și să-i tot aducă aminte : Da` bine bre, te-am făcut om dă partid și n-ai fost în stare să te faci măcar vice ? Nu să poate așa ceva. Păi ce fel de cadru de nădejde ești matale ? Acuma, e limpede ca o zghihară veritabilă, că i-o mers totu` cu noduri onorabilului deceveu, mai cu seamă, că șăfu` cel mare de la pesedeu o fost informat de pretinu` său junele șăf mai mic pă județ. Numa` incompatibil să nu mai fii în ziua de azi.

Ne-o zis o cleientă de-a noastră den cejeu, că domnu` vice Dan așa de tare s-o supărat pă viață, când o aflat că-l demisionează partidoiu`, că în doi timpi și cât ai zice pesede, ș-o strâns toate efectele den birou și le-o dus acasă în beci, inclusiv o glajă de pălincă de prună, pe care o avea pentru combătut țânțarii și durerile de pântece. Așa că s-o trezit într-o postură jenoasă den picioare când o fost pus să ude anularea schimbării și ieșirea den șilenția stampă, bașca de trecutu ` supărării pă partid. Acuma, trebe s-o recunoască și `mnealui că i-o trecut demisia pă la ureche, pentru că ar mai fi fost oarece membrotei disponibili de o tură la cejeu pe fotel de vice. Așadar poate să steie liniștit măcar două luni și posibil să prindă și culesu` păpușoilor, numa să nu uite de pălincă care-o dus-o acasă, că tare ne-o făcut curioși dacă-i făcută unde trebe și alambicu` era digital ori pe lemne.

Umblă o dumă bărboasă pren târg, cum că junele șăf de la pesedeu, altminteri om educat și cu știință de cărți, s-ar fi apucat de un fel de schi pe făraș pe motiv de supărări de partid și contre colegiale pe sub coaste și părți moi. Că cică așa-i de încontrat pă toată lumea, că nici nu vrea să audă de nimeni, darmite să mai semneze vreo protocoală cu cineva. După meciul pierdut cu deceveul vice, junele șăf de la pesedeu s-o trezit că nimeni nu l-o întrebat despre o colaborare dă politikie cu unepereu lui dom` Culiță (să trăiți !) și, mai mult, el se opune din toți rărunchii la o asemenea țidulă. Acuma, treaba e că hârtia o fost semnată și de dom` Culiță și de … altcineva den pesedeu, de unde tragem concluzia că schiul pe făraș i se potrivește mănușă junelui șăf de la pesedeu, care dovedește pă zi ce trece că poartă o pălărie prea mare pentru neuronu` din dotare. Vedem ce-o fi după conced, că am sesizat că se simte și la `mnealui niște semne dă boală ca la domnu` vice Dan, și mare lucru să nu auzim de-o demisie pă motiv de persoană fizică cu chiuituri.

Articolul precedentConsecvență la Consiliul Județean: Telenovela demisiei lui Manoliu
Articolul următorCJ Neamţ are reprezentant la Camerele Agricole