elevi-zapada

Școala Gimnazială Drăgănești și Școala Gimnazială Iucșa riscă să fie închise din cauza vremii nefavorabile care s-a abătut asupra județului. Reprezentanții Școlii Drăgănești au anunțat Inspectoratul Școlar Județean că elevii care învață după-amiaza ar putea să nu mai vină la școală astăzi. Motivele? Din câte a precizat prof. Viorel Stan, inspectorul general școlar al IȘJ Neamț, „răspunzătoare” ar fi vremea rea, dar și Sărbătoarea Nașterii Domnului pentru ortodocșii de rit vechi.

„Directorul de la Drăgănești ne-a precizat că există dificultăți în transportarea elevilor la școală, dar este vorba și despre faptul că acolo sunt mulți copii din familii ortodoxe de rit vechi care sărbătoresc Crăciunul mâine”.

În acest moment, Școala din Iucșa (Bozienii de Jos) nu a fost închisă, dar există posibilitatea ca, în următoarele zile, dacă vremea va continua să fie la fel capricioasă, elevii să fie „scutiți” de la ore.

„Am cerut celor de la Iucșa să vină cu soluții în ceea ce privește modul în care se vor desfășura orele de curs în următoarele zile. Și acolo, ca și în cazul școlii de la Drăgănești, cele mai mari probleme o constituie dificultatea cu care elevii se deplasează către unitate”.

Elevii ai căror școli vor fi închise din cauza vremii nefavorabile vor recupera orele după un orar stabilit de fiecare unitate în parte. (M. TEODOROF)

Articolul precedentConsilier local din Roman – trimis în judecată de DNA
Articolul următorTRADIŢII POPULARE DE SÎNTION SAU SF. IOAN BOTEZĂTORUL
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.