reclama autocenter

La cejeul nostru cel de toate zilele, nu s-o dezinfectat de mult de năravuri, că mai persistă și azi metehne de pe vremea lui dom Pruteanu (să trăiți în conflict de interese veșnic!) după care presa este atent aleasă la cetit după cum e, hai să zicem atentă, cu stabilimentul. Surde palmate dișcret ne-o informat că din toată pleiada de gazeta care apare în urbe și județ, numai două sunt cetite pe supt birouri și nu s-o făcut abonamenturi. Unu-i ăla care scrie despre unde se duc banii mneavoastră când se duc, adică Mesageriul dă Neamț, iar celălant , marcă înregistrată cu dichis, e cel ce o scris de incompatibilitățurile din cejeu, și care o avut și dreptate că îndată o să fie polog de chiote și strigături la plecări cu efectele personale den birouri. Acuma, noi nu scoatem abonamente încă, pentru avem cleienții care-s abonați, dar ne întrebăm, mai ales cumătru, oare dom prezident Culiță (să trăiți!) n-are de gând să face vreo cetanie să mai alunge duhurile din vechiul regim? Oare să aibe poruncă să nu cetească de frupt când toată lumea postește de voie de nevoie? Nu de alta, dar într-o democrație orighinală ca la noi, presa se extrage din soțietate și aleșii ar cam trebui să aibe habar de starea regiunii și apoi de imaginea celor aleși și înscăunați.

 O dumă care s-o pripășit pe la noi pe cracă, zice că, dar absolut la întâmplare, or să se întâlnească la o vorbă de taină, fără nicio legătură cu bujetul care se votează luni, despre fotbal, energie atomică și cultura lemnelor plantate și culese scânduri, trei șăfi de la noi. Unul de la pedeleu, unul de la pesedeu și celălant de la pepededeu, mai mic el așa, dar necesar când e strigare de majoritate. Acuma cred că vă este clar, că distinșii conselieri or să voteze in corpore pentru interesele celor ce i-au ales, mai cu seamă că sunt toți fleașcă de abnegație când e interesul județului pe masă, făcându-se, evident, abstracție de un prezumtiv acord politic dintre pedeleu, pesedeu cu pepededeul la remorcă. La asta să menționăm că de la capitalie s-o zis că nu-i voie unii cu alții, și nici alături de, ca să nu se confuzeze alegătorul sfios și turmentat de telenovele, drăgușănci ori telefoane, dar când interesul județului o cere, se aplică ambuscat principiul culmii religiei, adică să te faci frate cu Ucigă-l toaca, s-ajungi în Rai.

 Ne-am râs pe noi azi, că un nene șăf de la o instituție, care mai vorbește singur în mașină dar nu-l aude cine trebe, are o problemă cu internetul. Că îndată ce apare ceva despre mnealui, răsar moment tot felul de vorbe de scădere în comentariile la materiale, astfel că nea omu are pipota cât soba de teracotă. Și atunci și-o zis sub musteți, că totu are o limită, și ce ar fi să posteze și mnealui, că doar nu o fi cine știe ce kikirez. Și dă-i. Își ia omu nume de internet, scrie unde trebe, dar nu se oprește. Își ia alt nume de internet, scrie că mare dreptate o avut cel de dinainte, marele om care o scris, în șperanția că toate precedentele postări cu trimiteri înspre locuri indecente se vor atenua. Acuma, dom șăf, dacă vreți să și centrați și să și dați cu capul, noi zicem să folosiți două identități diferite. Adică scrieți frumușel la birău un comentariu, închideți computatorul, îmbrăcați-vă că e rece afară, mergeți la un alt birou, din altă instituție și scrieți de acolo, că ați avut dreptate în precedentul. Nu de alta, dar e păcat să vă cetim la dublu, știind că la noi clonarea nu se face nici la mamifere și nici la broaște, că e scumpă și FMI-ul nu dă bani pentru asta. Bun așa?

Articolul precedentDiabeticii iau cu asalt Spitalul Județean
Articolul următorEnergoterm, faliment dureros pentru creditori