0:00

Voluntar din Noua Zeelandă care se îndrepta spre Ucraina ajutat de polițiști ieșeni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn voluntar din Noua Zeelandă, John Owen, s-a trezit în gara din Iași, sâmbătă, 9 aprilie, fără bani și acte. El se afla în tranzit prin țara noastră în drum către Ucraina, unde urma să se alăture unui grup de voluntari ce ajută refugiații să treacă granița către locuri mai sigure.

El s-a adresat polițiștilor Transporturi Feroviere care au dat rapid câteva telefoane și au reușit să-i recupereze în scurt timp portofelul cu bani și documente.

„Într-o țară străină, fără bani, fără acte…perspectivele nu erau prea bune pentru Owen John, din Noua Zeelandă.

Șansa lui a fost ajutorul dat de colegii noștri, Bogdan și Ciprian, polițiști la transporturi în Iași, care, după investigații, au reușit să îi recupereze portofelul cu acte și bani, uitate într-un taxi.

Pentru că pierduse trenul, polițiștii l-au dus la autogară și, întrucât avea doar euro, i-au plătit biletul de autocar spre Ucraina, unde mergea să ajute la evacuarea refugiaților.

Bucuria lui că a găsit oameni, care să îl ajute – mulțumirea noastră pentru un caz rezolvat!”, precizează IPJ Iași într-o postare pe un cont de socializare.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată: Fată de 17 ani dispărută din Văleni
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul a obţinut a doua victorie în play-out
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.